Telefon sapıkları yüzünden, ambulans servisi görev yapamıyor

Haber Giriş : 08 Ocak 2005 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı İl Ambulans Servisi'nin (112) telefon sapıkları yüzünden görev yapamaz duruma geldiği bildirildi.

1998 yılında kurulan ve 45'i doktor olmak üzere, sağlık memuru, hemşire ve şoförden oluşan 160 personeli ile komuta merkezi ve 4 ayrı acil yardım istasyonunda hizmet veren İl Ambulans Servisi, telefon sapıklarından dertli.

Servise 2004 yılı içinde 1 milyon 825 telefon ihbarı gelirken bunlardan sadece 8 bin 997'sinin doğru çıktığı, geri kalan kısmının ise asılsız ihbar, cinsel taciz ve meşgul edici sürekli aramalardan oluştuğu öğrenildi.

Komuta merkezinde 24 saat görev yapan doktor ve yardımcı sağlık personeli, gelen telefon ihbarlarına anında cevap vererek, durumu en yakın istasyonlara telsiz yardımıyla bildirip ambulansı olay mahalline sevk ediyor. İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Yusuf Köksal, sağlık hizmeti ulaştırmada zamanla yarıştıklarını belirterek, asılsız ihbarların personeli canından bezdirdiğini ifade etti. Daha önce 112 Acil Yardım ve Kurtarma Hizmetleri olarak geçen servisin, Türkiye genelinde 1 Ocak 2005 tarihi itibariyle İl Ambulans Servisi olarak isim değiştirdiğini hatırlatan Başhekim Dr. Yusuf Köksal, vatandaşların trafik kazası, iş kazası ve acil olayların dışında 112 telefonuna ihbarda bulunmamalarını istedi.

Telefon sapıklarının personeli bıktırdığını belirten Dr. Köksal, " Yapılan her ihbarda, bilgisayar destekli sayısal santral sayesinde arayanın numarası tespit ediliyor. Asılsız ihbarlar ve sözlü tacizler, personelin moral ve motivasyonunu etkiliyor. Bu yüzden vatandaşlarımızın duyarlı hareket etmelerini istiyoruz. Vatandaşlardan bazı ricalarımız var. Lütfen asılsız ihbarlarla bizi meşgul etmesinler. Bir de sürücülerin ambulanslara yol vermelerini istiyoruz. Vatandaşlarımız 112'yi aradıkları zaman olay mahallinin tam adresini verirlerse kendilerine ulaşmak hem kolay, hem de hızlı olacak" dedi.

Samsun'da toplam 4 ambulansla hizmet verdiklerini ifade eden Dr. Yusuf Köksal, "Canik, Atakum, İlkadım ve Gazi Beldeleri'nde 1'er ambulans görev yapıyor. Atakum Beldesi'nde bulunan ambulans ayrıca Atakent Beldesi'ne de hizmet veriyor. Asılsız ihbar ve lüzumsuz talepler yüzünden ihtiyaç sahibi vatandaşların zor duruma düşürüldüğü unutulmamalıdır" diye konuştu.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber