250 polis milim milim aradı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Ağustos 2009 22:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA'da ailesiyle piknik yaparken maganda kurşunuyla hayatını kaybeden 9 yaşındaki Akif Can Yıldız'ın katilinin bulunması için 250 polis olayın meydana geldiği alanda boş kovan aradı.

Tek sıra halinde yan yana durup, bir noktadan başlayıp, daha sonra 20 dönümü didik didik arayan polisler, 9 mm. çaplı bir boş kovan buldu. Yıldız'ı öldüren kurşunun da 9 mm. çaplı tabancadan çıkması nedeniyle bulunan boş kovan kriminal incelemeye gönderildi.

Anne karnında 2 aylıkken kaybettiği babasının adını taşıyan Yeşilevler İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencisi Akif Can Yıldız, 12 Temmuz'da Seyhan Baraj Gölü kıyısındaki mesire bölgesinde ailesiyle piknik yaparken nerden geldiği belli olmayan bir kurşunun başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, magandanın bulunması için geniş çaplı soruşturma başlattı. Olayın yaşandığı bölge ve çevresinde daha önce de aramalar yapan Adana polisi, bu kez 250 polisle boş kovan araması yaptı. Olay Yeri İnceleme, Cinayet Büro Amirliği ve çevik kuvvet ekiplerinden oluşan toplam 250 polis, yaklaşık 20 dönümlük arazide 2 saat boş kovan aradı. Polisler, önce yan yana tek sıra halinde durup, bir noktadan başlayarak araziyi taradı. Daha sonra dağılan polislerin araması 2 saat sürdü. Metal detektörlerinin de kullanıldığı arama sırasında pompalı tüfeğe ait 11 boş kartuş ve 9 mm çaplı 1 boş kovan bulundu.

UMUT DOĞDU

Yapılan araştırmada bulunan boş kovanla, Akif Can Yıldız'ı öldüren kurşunun 9 mm. çaplı bir tabancaya ait olması, magandanın bulunmasına yönelik umutları artırdı. Bulunan boş kovan, Yıldız'ın ölümüne neden olan silaha ait olup olmadığının anlaşılması için Kriminal Laboratuarı'na götürüldü. İnceleme sonrası olayın netlik kazanabileceğini bildiren uzmanlar, "Eğer, kriminal inceleme sonunda çocuğu öldüren kurşunla boş kovanın aynı tabancaya ait olduğu belirlenirse ve eğer bu tabanca ruhsatlı ise maganda hemen bulunur. Ancak, kurşun ve boş kovan aynı olmasına karşılık, tabanca ruhsatsız ve sabıkasız ise boş kovandan yola çıkarak onu yakalamak güçleşir. Her durumda boş kovanın bulunması magandanın yakalanıp, adalete teslim edilmesi için önemli bir çalışma" yorumu yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber