YÖK, üniversitedeki Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümünü onayladı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 04 Ağustos 2009 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitede Kürt kürsüsü

YÖK Eğitim Komisyonu, Mardin Artuklu Üniversitesi'nin lisans düzeyinde öğrenci alacak Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü kurmak için yaptığı başvuruyu onayladı.

YAKUP BULUT / ANKARA

K ürt açılımı çerçevesinde bir adım da yükseköğretimde atılıyor. Türkiye'nin ilk Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü'ne Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Eğitim Komisyonu'ndan onay çıktı. Mardin Artuklu Üniversitesi'nin 4 yıllık lisans düzeyinde öğrenci alacak Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü kurmak için yaptığı başvuru YÖK Eğitim Komisyonu tarafından onaylanarak, YÖK Genel Kurulu gündemine alındı. İki ay önce yapılan başvuru, 27 Ağustos'ta YÖK Genel Kurulu'nda karara bağlanacak.

Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü, Artuklu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde kurulması planlanan Doğu Dilleri Edebiyatı Anabilim Dalı'na bağlı olacak. Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Adak ile Ankara Bilkent Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Selim Ergül'ün bölümün ilk yerli öğretim üyeleri olması planlanırken, öğretim üyelerinin büyük çoğunluğu Kuzey Irak'tan gelecek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber