Başbakanlık Teftiş Kurulu, Susurluk raporunu kaybetti

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 05 Ağustos 2009 09:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sansürlü Susurluk Raporu kayboldu

Ergenekon'da istenen Susurluk Raporu'nu hazırlayan Başbakanlık Teftiş Kurulu, 'Başbakan'a göndermiştik elimizde kalmadı' dedi

Susurluk davasında, 'devlet sırrı' olduğu gerekçesiyle 12 sayfası sansürlenen, Kutlu Savaş'ın Başkanlığı'nda hazırlanan 124 sayfalık Başbakanlık Teftiş Kurulu Susurluk Raporu şimdi de kayboldu. Skandal, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasında Mahkeme Başkanı Köksal Şengün'ün, dosyaya gelen yazıları okumasıyla ortaya çıktı. Mahkeme, bundan önceki duruşmalarda Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun hazırladığı Susurluk Raporu'nu istemişti. Başbakanlık Teftiş Kurulu ise mahkemeye gönderdiği cevabi yazıda Susurluk Raporu'nun orijinal halinin kendilerinde bulunmadığını bildirdi. Yazıda, raporun tek nüsha olarak düzenlenip dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz'a gönderildiği vurgulandı.

MİT Müsteşarlığı da mahkemeye gönderdiği yazıda iddianamede yer alan ve MİT tarafından hazırlandığı öne sürülen Ergenekon şemasının kendilerine ait olmadığını söyledi. Yazıda 'Spesifik bilgilerle' yazıldığı öne sürülen semanın hazırlanmasında MİT'in hiçbir katkısının bulunmadığı belirtildi.

Yine 'derin' yapıya takılmıştır

TBMM Susurluk Araştırma Komisyonu üyesi Fikri Sağlar, AKŞAM'a bu konuda şu açıklamayı yaptı: 'Anlaşılan devlet içinde yerleşik derin ilişkileri sürdüren yapı var. Susurluk raporunun mahkemeye ulaşmasını da bu yapının engellediğini düşünüyorum. Dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz'a sunulan raporun birer örneği de, koalisyon ortakları Bülent Ecevit ve Hüsamettin Cindoruk'a verilmişti. Ama, 'devlet sırrı' denilen bölümler gizemini hala koruyor. Orijinal rapora ulaşamaması, Ergenekon ile Susurluk arasındaki bağlantının ortaya çıkarılmasına da engel olacaktır.

'ERSİN BAL/ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber