İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

YURT-KUR'dan öğrencilere borç çağrısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2009 19:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YURT-KURT Genel Müdürü Albayrak, 1 milyon 41 bin kişinin haciz kıskacında olduğunu belirterek öğrencileri verilen yeni imkandan faydalanmaya çağırdı.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURT-KUR) Genel Müdürü Hasan Albayrak, YURT-KUR'dan aldıkları öğrenim ve katkı kredisi geri ödemesini çeşitli sebeplerden dolayı yapamayanların borçlarının yeniden yapılandırıldığını hatırlatarak, yeniden yapılandırma başvurularının kabul edilmeye başladığı 14 Temmuzdan itibaren yaklaşık 55 bin kişinin bu imkandan yararlandığını bildirdi.

Genel Müdür Albayrak, Aydın'da yaptırılacak yurt alanındaki incelemelerinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1984'ten bu yana YURT-KUR'dan katkı ve öğrenim kredisi alan ancak çeşitli sebeplerden dolayı borçlarını ödeyemeyen kişilerin borçlarının yapılan yasal düzenlemeyle yeniden yapılandırılmasının sağlandığını hatırlattı.

Kuruma bu şekilde borcu bulunan kişi sayısının 1 milyonu aştığını ve kredi borçlarının yeniden yapılandırılması için başvuruların kabul edilmeye başladığı 14 Temmuzdan itibaren yaklaşık 55 bin kişinin borçlarını ödemek için müracaat ettiğini kaydeden Albayrak, ''1 milyon 41 kişinin haciz kıskacında olmasına gönlümüz razı olmazdı. Bu yasadan mutlaka faydalanılmalı'' dedi.

Albayrak, yeni yasal düzenlemeyle kredi borçlularına, başvuru süresi içinde borcun tek seferde ödemesi durumunda, gecikme zammının yüzde 75'inin, borcun 12 ay eşit taksitler halinde ödenmesi halinde gecikme zammının yüzde 50'sinin silinmesi kolaylığı getirildiğini belirtti.

-24 VE 36 AYDA ÖDEMEYE DE İNDİRİM-

Düzenlemeyle ayrıca kredi borcunun 24 veya 36 eşit taksitle ödenmesine de imkan tanındığına işaret eden Albayrak, bu ödeme yollarının seçilmesi halinde de sırasıyla gecikme zammının yüzde 25 ve yüzde 10'unun silineceğini söyledi.

Albayrak, kurum tarafından bugüne kadar takibe alınmış toplam 1 milyar 628 TL borç olduğunu da bildirdi.

Kurum olarak öncelikli görevlerinin öğrencilere daha iyi bir eğitim ortamı sağlamak olduğunu ifade eden Albayrak, modern yurtları onların hizmetine sunmak için çalıştıklarını kaydetti.

Albayrak, halen ülke genelinde kuruma bağlı toplam 216 bin 813 kişi kapasiteli 240 yurt bulunduğunu, bu kapasitenin ekim ayına kadar yeni açılacak yurtlarla birlikte 225 bin seviyelerine ulaşacağını kaydetti.

-VALİ COŞ'U ZİYARET ETTİ-

Öte yandan, YURT-KUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'u makamında ziyaret etti.

Vali Coş, ziyarette yaptığı açıklamada, Aydın'da yurt sorununun gelecek günlerde temeli atılacak bin kişi kapasiteli yurdun tamamlanmasıyla ortadan kalkacağını belirterek, böylece anne ve babaların, üniversite öğrenimi için Aydın'a gönderdiği çocuklarının güvenle barınabileceğini söyledi.

Albayrak da Aydın'da yaptırılacak yurt binasını bir yıl içinde tamamlanmasını planladıklarını, ayrıca Kuşadası'nda da 500 kişilik yurt yaptırılacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber