Sahte diploma ile kıyak iş

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 08 Ağustos 2009 08:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Valisi ile Milli Eğitim Müdürü'nün imzalarını taklit ederek sahte diploma hazırlayan şebeke çökertildi. Şebekenin dağıttığı diplomalarla birçok kişinin yüksek maaşlarla işe girdiği öğrenildi.

FATİH İNCİ/ ANKARA

Mali polis, sahte ustalık ve kalfalık diplolamaları düzenleyen bir şebekeyi çökertti. Şebekeden sahte diploma alan 3 kişinin Orta Doğu Teknik Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kolej mutfağında çalıştığı ortaya çıktı. Polisin yaptığı takip sonucunda sahte diplomaları hazırlayan 7 kişi gözaltına alındı. Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda yüzlerce fotoğraf ve nüfus cüzdanı ele geçirildi. Zanlılar emniyete sevk edildi.

1000 TL'YE İSTENİLEN DİPLOMA

Ankara Valisi ve İl Milli Eğitim Müdürü'nün imzasını kullanarak hazırladıkları sahte diplomaları pazarlayan bir şebeke çökertildi. Bir istihbaratı değerlendiren Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri sahte ustalık ve kalfalık diploması hazırlayan Murat T., Aysel V., Duygu C., Yılmaz S., Emel Ö., Ahmet Hudayi E. ve Ömer A.'yı gözaltına aldı. Zanlıların kendilerine ofis olarak tuttukları bir evde sahte diploma hazırladığı ve bunları 500 TL ile 1000 TL arasında sattıkları ortaya çıktı.

ODTÜ'DE İŞE GİRDİLER

Şebekenin hazırladığı diplomalar arasında aşcılık, berber, eczacı kalfası gibi çok sayıda diploma olduğu öğrenildi. Şebekeden diploma alan 3 kişinin ODTÜ Geliştirme Vakfı Koleji mutfağında çalıştığı tespit edildi. Gözaltına alınan yedi kişi arasında bulunan Yılmaz S.'nin aynı zamanda asker kaçağı da olduğu ortaya çıktı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber