İşçi alımı artık il düzeyinde yapılacak

İşçi alım yönetmeliğinde 9 Ağustos 2009 tarihi itibariyle önemli değişiklikler yapılmıştır. Başlıklar halinde sıralayacak olursak değişikliklerin önemli olanları şu şekildedir: 1- Bir kaç istisna dışında, sürekli işçi alımları bundan böyl il düzeyinde, geçici işçi alımları ise il ve ilçe düzeyinde verilecektir. 2- İşçi olarak atanan ve deneme süresi sonunda da çalışmaya devam edenler aynı tarihli KPSS puanıyla bir başka kamu kurum ve kuruluşunun sürekli işçi talebine başvuramaz. 3- Sözlü sınavın toplam puana etkisi yüzde 20'ye indirilmiştir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Ağustos 2009 02:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İŞÇİ ALIMI İL DÜZEYİNDE YAPILACAK

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 6. maddesi şu şekildedir: "(3) Kamu kurum ve kuruluşları sürekli işçi taleplerini il düzeyinde, geçici işçi taleplerini ise il veya ilçe düzeyinde verirler."

Bu düzenlemenin istisnası ise şu şekildedir: "(4) Ancak, 2 nci maddenin ikinci fıkrasının (d) bendi saklı kalmak kaydıyla, sürekli işçi olarak istihdam edilecek müfettiş, kontrolör, denetmen, denetçi ve uzmanların yardımcı ve stajyerleri ile mühendis, aktüer ve hukuk müşaviri talepleri, işçinin istihdam edileceği ilin potansiyeli göz önünde bulundurularak, ulusal düzeyde de verilebilir."

Buna göre;
- Sürekli işçi olarak istihdam edilecek müfettiş, kontrolör, denetmen, denetçi ve uzmanların yardımcı ve stajyerleri,
- mühendis
- aktüer
- hukuk müşaviri,
hariç olmak üzere işçi talepleri artık il düzeyinde verilecektir.

İŞÇİ İLANLARINI İŞKUR YAYIMLAYACAK

Kamu kurum ve kuruluşlarının hem sürekli hem de geçici işçi talepleri Türkiye İş Kurumu internet sayfasında ilan edilir. Memurlar.net olarak söz konusu ilanları http://ilan.memurlar.net servisine de ekleyeceğiz.

AYNI KPSS PUANIYLA 2. KEZ BAŞVURU

Yönetmeliğin 10. maddesinin beşinci fıkrası şu şekildedir: "Kamu kurum ve kuruluşlarına sürekli işçi olarak girmiş olanların, deneme süresi sonunda da çalışmaya devam etmeleri hâlinde, aynı tarihli KPSS puanları ile bir başka kamu kurum ve kuruluşunun sürekli işçi talebine başvuruları kabul edilmez."

Buna göre işçi olarak atanıp, denem süresi sonunda da çalışmaya devam edenler, aynı KPSS puanıyla diğer sürekli işçi alım ilanlarına başvuramayacaktır.

SÖZLÜNÜN PUAN DEĞERİ AZALTILDI

Yönetmeliğin 17. amddesi, işçilerin sınavla belirleneceğini hüküm altına almıştır. Sınav; yazılı veya sözlü yöntemlerinden biri veya ikisi kullanılarak, meslekî bilgi ve becerilere ilişkin konulardan yapılacaktır.

Adayın başarı puanı; hem yazılı hem de sözlü sınav yapılması hâlinde, adayın KPSS puanının yüzde ellisi, yazılı sınav puanının yüzde otuzu, sözlü sınav puanının yüzde yirmisi; sadece yazılı ya da sadece sözlü sınav yapılması hâlinde adayın KPSS puanının yüzde yetmişi, yazılı veya sözlü sınav puanının yüzde otuzudur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber