Valiye göre 'pisuvar linci'nin altında fındık lobisi var

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 09 Ağustos 2009 02:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu Valiliği'nin cami tuvaletlerinin sağlığa uygun hale getirilmesi için yaptığı girişim, medyatik lince çevrildi. Valilik, camilerdeki tuvaletlerin daha nezih hale getirilmesi için 8 ay önce çalışma başlattı. Bu kapsamda ayakta ihtiyaç gidermeye imkân veren pisuvarların kaldırılması kararlaştırıldı.

Ancak müftülükle birlikte yürütülen çalışma bazı gazetelere 'Hacı Vali', 'Pisuvar yasağı' başlıklarıyla verildi. Konunun çarpıtıldığını belirten Vali Ali Kaban, teklifin müftülük tarafından gündeme getirildiğini, kendisinin de onay verdiğini söyledi.

Vali Kaban, aylar önce yapılan bir işin bugün farklı şekilde kamuoyuna sunulması konusunda ise ilginç bir değerlendirme yaptı. Kaban, fındık konusundaki çalışmalarının birilerini rahatsız etmiş olabileceğine, bu çevrelerin kendisini bu yolla cezalandırmaya gayret ettiğine dikkat çekti. Ordu'da göreve başladıktan sonra diğer konularda olduğu gibi fındık konusunda da bir rapor hazırladığını dile getiren Kaban, şöyle konuştu: "Bu rapor bölge ile Ankara'yı birbirine yakınlaştırdı. Fındık ile ilgili Ankara'da bilinmeyen bir taraf bırakmadı. Ama birilerini rahatsız etti. Fındık ile ilgili tezgâhını kurmuş birilerini rahatsız etti. Kendisini Ordu'nun efendisi gören birileri var, onları da rahatsız etti. Ben onlara saygı duymak zorunda değilim ama tahammül ediyorum. Birileri biz şu çalışmalar içinde iken bizi küçük işlerle uğraşmakla itham etti. Eğer 3 milyon kişinin doğrudan geçimini sağladığı, Türkiye'ye girdisiz 2 milyar dolar gelir getiren bir ürünle ilgilenmek küçük bir iş ise küçük işlerle ilgileniyoruz o zaman."

Vali Kaban, medyada adeta lince dönüştürülen düzenlemenin sadece müftülüğe bağlı yerler için geçerli olduğunu kaydetti. Çalışmanın başka kurumları kapsamadığının altını çizen Kaban, "Daha sonra yaşlı ve özürlü insanlar olduğu bana ifade edildiği için onlar için oturak tuvalet de konuldu. Burada amaç, insanımızın sağlığını korumak. Bu uygulamanın bir hata olduğuna inanmıyorum ve uygulamanın arkasında olduğumu ifade etmek istiyorum." dedi.

MÜFTÜ VEYSEL ÇAKI: PİSUVARLI TUVALET SAYISI 6'YI GEÇMEZ, AMAÇ TEMİZ TUVALET

Ordu Müftüsü Veysel Çakı da tuvaletlerin en önemli sorunları olduğunu ifade etti. Tuvaletlerin temiz tutulamadığını aktaran Çakı, "Zaten pisuvar 100 tuvaletten 6'sında ancak var. Onların da bir kısmının suyu yok, temiz değil. Bu, sağlık açısından uygun değil, dinen de mekruh. Bunun üzerine biz yeni yapılan tuvaletlere bunların konulmamasını, var olanların da kaldırılmasını istedik. Ancak özürlüler için özel yerler yapılacak. Buradan Ordu Valisi yıpratılmaya çalışılıyorsa bu çok yanlış olur." dedi.

YASİN ÇANAKÇI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber