Polis ve öğretmene sigara içme cezası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2009 16:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde sigara yasağına uymayan öğretmen ve polise ceza kesildi.

Geçtiğimiz ay yürürlüğe giren, kapalı alanlarda sigara içme yasağı kapsamında 4207 sayılı yasağı çiğneyenlere para cezası kesiliyor. Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından denetlemelerini artıran polisin, ilçede kestiği ilk ceza da polis ve öğretmene oldu. Hükümet konağı içerisinde sigara içerken Kaymakam Ogun Bahadır tarafından yakalanan Viranşehir Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir polis memuruna 62 TL ceza kesildi. Ceza sonrası pişmanlığını dile getiren polis memurunun bir daha böyle bir hataya düşmeyeceği sözünü verdiği belirtildi.

Yasak kapsamında yine kapalı alanda sigara içen öğretmene de ceza kesildi. Adı açıklanmayan bir öğretmene ise kapalı ortamda sigara içtiği gerekçesiyle 62 TL ceza kesildi. Cezaların caydırıcı özelliği olduğunu belirten Emniyet Müdür Vekili Ahmet Yıldız, denetlemelerin aralıksız devam edeceğini belirtti. Yıldız, ''Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından hemen çalışmalarımıza başladık. Önce iş yerlerine yasağı anlatan resimler ve broşürler dağıttık. Ardından da denetlemelere başladık. Bu bağlamda bir polis memuruna, bir öğretmene ve 2 vatandaşa ceza kestik. Yasalar ne gerektiriyorsa bizler onu yapmak zorundayız. Vatandaşlarımız yasağa uysunlar" dedi.

Gün içerisinde ve akşam saatlerinde denetlemeler yaptıklarını belirten Yıldız, yasağa uymayanların şikayet edilmesini istedi. Yasadan oldukça memnun olan, sigara içmeyenlerden Abdulkadir Özberk, ''Şimdiye kadar sigara içenlerden dolayı gidemediğimiz çay bahçelerine şimdi gönül rahatlığı ile gidiyoruz. Yasayı çıkaranlara teşekkür ederim" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber