Hükümet, yargı reformuna son şeklini verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2009 08:41, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, "Yargı Reformu Stratejisi"nin çok önceden başlamış bir çalışma olduğunu ifade ederek, "Yargı kurumlarının da görüşü ve değerlendirmesi alındıktan sonra nihai şekli verilmiştir. Önümüzdeki Bakanlar Kurulu Toplantısı'na bu konu Sayın Adalet Bakanı tarafından getirilecek. Hükümette de müzakere edildikten sonra bu konu kamuoyuna açıklanmış olacaktır" dedi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Devlet Bakanı Egemen Bağış'ın AB konusunda yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verdiğini belirten Çiçek, bunların başında, "Yargı Reformu Stratejisi" geldiğini kaydetti.

Çiçek, şöyle devam etti:

"İkincisi, 'Yolsuzlukla Mücadele Stratejisi'... Bu da hükümet olarak üzerine önemle durduğumuz konuların başında geliyor. Bununla ilgili taslak metin hazırlanmıştı. İlgili kamu kuruluşları ve konuyla ilgili bir kısım sivil toplum kuruluşlarına da bu taslak metin gönderildi. Bunlardan gelen görüşlerin ışığında buna da nihai şekil verilecek. Bu da yine kamuoyuyla paylaşılacaktır. Ayrıca, TBMM'ye sevk edilmiş olup gündemin yoğun olması sebebiyle yasalaştıramadığımız bir Sayıştay Kanunu teklifi vardır. O, çeşitli bakımlardan önem arz etmektedir, hem yolsulukla mücadele hem Türkiye'de saydamlığın, şeffaflığın, hesap verilebilirliğin temini bakımından bu yasanın süratle yasalaşması gerekiyor. Yeni Sayıştay Başkanımızın da katılımıyla ilgili bakan arkadaşlarımız ile daha derli toplu bir taslak üzerinde çalışıldıktan sonra bunun da yeni dönemde bunun da yasalaşmasını istiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber