Hurma geçen yılki fiyatlardan satılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2009 12:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Pidenin Türkiye genelinde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kilogramı 3-3,5 lira arasında satılacağının açıklanmasının ardından, Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan hurmanın da geçen yılki fiyatlardan satılacağı bildirildi.

Türkiye geneli için hurma ithal eden ve merkezi Konya'da bulunan Hacıbey Hurmacı firmasının ortaklarından Mehmet Özkan, yaptığı açıklamada, bugünlerde Ramazan ayı için hazırlıkları yoğunlaştırdıklarını söyledi.

Ramazan ayını dört gözle beklediklerini, hurma tüketiminin Ramazan ayında tavan yaptığını ifade eden Özkan, hurmanın Suudi Arabistan, Tunus, Cezayir ve İran'dan ithal edildiğini, Ramazan öncesi Türkiye'ye sadece Suudi Arabistan'dan 500 ton hurma geldiğini bildirdi.

Özkan, 40'ı kuru 6'sı yaş olmak üzere toplam 46 çeşit hurma ve 23 çeşit hurma yan ürünü satışı yaptıklarını belirtti.

Hurmanın yanı sıra hurma yan ürünlerinin de bu dönemde ilgi gördüğünü anlatan Özkan, reçel, pekmez ve cezerye gibi yan ürünlerde şeker kullanmadıklarını ve ürünleri saf hurmadan yaptıklarını vurguladı.

?HURMA SEYYARDAN ALINMAZ?

?Ramazan? denince ilk akla gelenlerden biri olan Ramazan pidesine bu yıl zam yapılmayacağının açıklandığını; Ramazan'ın vazgeçilmezlerinden olan hurmanın fiyatında da geçen yıla göre bir farklılık olmadığını dile getiren Özkan, şunları kaydetti:

?En çok talep gören mebrum hurması geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kilosu 10-30 lira arasında satılacak. Yine bir başka çok satılan hurma çeşidi acve ise kilosu 50-100 lira arasında satışa sunulacak. Bu arada büyüklüklerine göre meşruk 10, şelebi 15, hudri 15, sugi 20 ve berni 20 liradan başlayan fiyatlarla satılacak. 40'ı aşkın hurmada geçen yılın fiyatlarıyla satış yapılacak. Ramazan sonuna kadar da fiyatlarda değişiklik olmayacağını tahmin ediyorum.

Fiyatlarımız son derece uygun. Bu nedenle tüketicilere hijyenik ve sağlıksız koşullarda satış yapan seyyarlardan hurma satın alarak damak tatlarını bozmamalarını tavsiye ediyoruz. Zaten bizim piyasada genel bir kanı vardır, hurma seyyardan alınmaz.?

KALİTELİ HURMANIN KİLOSU 10 LİRADAN BAŞLIYOR

Fiyatı en uygun, kaliteli hurmanın kilosunun 10 liradan alınabileceğini anlatan Özkan, ?Perakende şubelerimizde 10 liradan daha ucuza hurma satışı yapmıyoruz. Genellikle seyyar satıcılarda bulunabilen, İran'dan ithal edilen kalitesiz hurmalar ise 5 liradan satılıyor. İran'da bu hurmaları hayvanlara yem olarak veriyorlar? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber