Döner sermaye paylarını soran personele ceza

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2009 10:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ödenmeyen döner sermaye paylarıyla ilgili Başbakanlık Bilgi Edinme Merkezine (BİMER) başvuran 8 sağlık personeline, hastane yönetimi tarafından "usulsüz müracaat veya şikayette bulundukları" gerekçesiyle "uyarı cezası" verildi.

Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde görev yapan ebe, hemşire ve sağlık memuru 8 sağlık çalışanı, 2 ay döner sermaye alamadıkları için Mayıs 2009'da internet üzerinden BİMER'e başvurdu.

Başvuruda, iki aydır döner sermaye alamadıklarını belirterek, "bunun nedenini öğrenip, mağduriyetlerinin çözülmesini" isteyen sağlık çalışanlarının talebi, gereği yapılmak üzere Başbakanlık tarafından Zonguldak Valiliğine gönderildi. Valiliğin de söz konusu talebi hastaneye göndermesinin ardından, başvuru "şikayet" olarak değerlendirilerek, başvuru sahipleri hakkında soruşturma açıldı.

Soruşturma kapsamında savunmaları alınan çalışanlara, savunmaları yeterli görülmeyerek "usulsüz müracaat veya şikayette bulundukları" gerekçesiyle Devlet Memurları Kanunu'nun 125. maddesinin (A-d) bendine göre "uyarı cezası" verildi.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yaptığı açıklamada, Bilgi Edinme Kanunu ile vatandaşın devletten bilgi alması yasal bir hak olduğunu vurgulayarak, "Hatta istenilen bilgiyi, istenilen sürede vermeyen görevlilere ceza verilmesi bu yasayla öngörülüyor ama ne yazık ki Zonguldak'ta yasa tersten işlemiş, bilgi edinmek isteyene kurum ceza vermiştir. Bu cezanın izahı mümkün değildir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber