Fahrettin Yokuş hakkında açılan 'Sapık Profesör' davası

Haber Giriş : 10 Ocak 2005 18:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu'nun (İHDK) hazırladığı, "Azınlık Hakları" raporunu yırtarak tüm dikkatleri üzerine çeken Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, "3-5 tane sapık profesörler" sözleri nedeniyle hakkında açılan davaya misilleme yapmaya hazırlanıyor.

Yokuş, kendisi için "Irkçı şovmen kafalı adamların saldırısına uğradık" diyen İHDK Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu ve "Azınlıklar Raporu"nu yazan Prof. Dr. Baskın Oran aleyhine hakaret davası açacağını söyledi.

İHA muhabirine konuşan Yokuş, Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından hakkında açılan davaya ilişkin kendisine resmi olarak bir tebliğ yapılmadığını belirtti. "3-5 tane sapık profesörler" sözleri nedeniyle hakkında 3 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davaya ilişkin haberleri gazetelerden okuduğunu ifade eden Yokuş, "Kaboğlu ve Oran'ın bu davanın dışında üzerinde 'Başbakanlık' yazan kamu kağıdını yırttığım için hakkımda başka bir dava açacaklarını öğrendim. Her iki davaya ilişkin bana ulaşan resmi bir belge yok. Belgeler bana ulaşınca gereğini yaparız. Azınlık Raporu'nu yırttıktan sonra 25 ilde konferans verdim, bu sözleri farkında olmadan bu illerden birinde ser etmiş olabilirim" diye konuştu.

Yokuş, "Azınlık Hakları" raporunu yırttıktan sonra Kaboğlu ve Oran'ın kendisi için sarf ettiği, "Irkçı şovmen kafalı adamların saldırısına uğradık" sözleri üzerine hakaret davası açma hazırlığında olduğunu kaydetti. Fahrettin Yokuş, bunun dışında kendisinin Abdullah Çatlı ile ilişkisi olduğunu yazan 11 gazeteye tekzip yazısı gönderdiklerini ve önümüzdeki günlerde bu yayın kuruluşları hakkında dava açacağını söyledi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber