Türkiye'de polis sayısı, AB ülkeleri ortalamasının altında

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2009 11:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, emniyet hizmetlerinde bulunan personel sayısının 201 bin 64 olduğunu belirtti.

Atalay, AB ortalamasına ulaşmak için 40 bin 946 polis memuruna ihtiyaçları olduğunu ifade etti.

Bakan Atalay, AK Parti'nin yayın organı Türkiye bültenine yaptığı açıklamada, Emniyet Teşkilatı'nda emniyet hizmetlerinde bulunan personel sayısının 201 bin 64 olduğunu kaydetti.

Türkiye'de 309 kişiye bir polis düştüğünü ifade eden Atalay, bu rakamın AB ülkelerinde ise 250 olduğunu aktardı.

Türkiye'deki polis sayısının AB ortalamasına ulaşması için 40 bin 946 polis memuruna ihtiyaç olduğuna işaret eden Atalay, "Bugüne kadar Polis Meslek Eğitim merkezlerinde 5 dönemde toplam 19 bin 715 üniversite mezunu gencimizi eğiterek teşkilatımıza kattık. Bu yıl içerisinde kademeli olarak 10 bin üniversite mezunu gencimizi daha bu merkezlerimize alacağız." dedi. Bakan Atalay, temmuz ayı içerisinde 25 polis meslek yüksekokulundan 6 bin 405 gencin mezun olarak Polis Teşkilatı'na katıldığını ifade etti.

Bakan Atalay, polisin görevinin yasalarda belirlendiği gibi iki alana ayrıldığını, bunlardan birisinin kamu düzeni sağlayarak suçların işlenmeden önce önlenmesini sağlamak, ikincisinin ise adli kolluk hizmeti olduğunu hatırlattı.

Atalay, adli kolluk görevinin sınırları yasalarla belirlendiğini, polisin sorumluluğunun verilen talimatlara göre olduğunu açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber