?Tebligat gelmedi hakim bey' devri kapanıyor

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 16 Ağustos 2009 09:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tebligat Kanunu ile Adli Sicil Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Tasarısına göre, elektronik yolla tebligat, muhatabın elektronik adresine ulaştığı tarihi izleyen üçüncü günün sonunda yapılmış sayılacak.

Tasarıya göre, genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçeli idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar, sosyal güvenlik kurumları, il özel idareleri, belediyeler, köy hükmi şahsiyetleri, barolar ve noterler tarafından yapılacak (elektronik ortam da dahil) tüm tebligatlar, Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü veya memur aracılığı ile iletilecek.

Elektronik yolla tebligat, muhatabın elektronik adresine ulaştığı tarihi izleyen üçüncü günün sonunda yapılmış sayılacak.

YURTDIŞINDA KAÇMAK YOK

Tasarıda yurtdışına giderek mahkeme kararları tebliğ edilemedği için hukuktan kaçan kişilere için önlem de alındı. Bugüne kadar Adalet Bakanlığı aracılığıyla yapılan tebligat, doğrudan o yerdeki Türkiye büyükelçiliği veya konsolosluğuna gönderilebilecek. Adresini değiştiren kimse, yenisini bildirmediği ve adres kayıt sisteminde yerleşim yeri de tespit edilmediği takdirde, tebliğ olunacak evrakın bir nüshası eski adrese ait binanın kapısına asılacak ve asılma tarihi tebliğ tarihi sayılacak.

NEVİN BİLGİN ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber