17 Ağustos 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2009 09:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Katar Emiri El Thani, Türkiye'ye geliyor.

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çalışma ziyareti için İstanbul'a gelen Kuveyt Emir Şeyh Hamad Bin Halife El Thani'yi Atatürk Havalimanı'nda karşılayacak.

- Gül ve El Thani, Çırağan'daki heyetler arası görüşmelerin ardından genişletilmiş baş başa görüşmede bir araya gelecek.

- İki lider düzenlenecek imza töreninden sonra ortak basın toplantısı yapacak.

- Gül, El Thani onuruna Four Seasons Bosphorus Oteli'nde akşam yemeği verecek.

2- Marmara depreminin 10. yılı

- "Türkiye'nin Afeti: 10. Yıl Anma etkinlikleri" çerçevesinde gerçekleştirilen "Uluslararası Deprem Sempozyumu Kocaeli 2009", Kocaeli Üniversitesi Kongre Merkezinde yapılacak.

- Donanma Komutanlığınca, 17 Ağustos Marmara depreminde yaşamını yitiren personel ve aileleri için anma programı gerçekleştirilecek.

- Ford Otosan Gölcük Fabrikasında 17 Ağustos Marmara depremi anma etkinliği düzenlenecek, depremde yaşamını yitirenler anısına yaptırılan anıtın açılışı yapılacak.

- İzmir'de "Marmara Depreminin 10. Yılı Afet Yönetimi Tecrübeleri Işığında İzmir Paneli" yapılacak.

- Sakarya'nın Serdivan İlçe Belediyesi tarafından Marmara Depreminde hayatı kaybedenler için, Serdivan Deprem Şehitliğinde mevlit okutulacak.

3- İçişleri Bakanı Beşir Atalay, "demokratik açılım" çalışmaları kapsamında Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ile parti genel merkezinde görüşecek.

- Daha sonra İstanbul'a geçecek olan Atalay, İstanbul Ticaret Üniversitesinde bir grup gazeteci ve akademisyenin yer alacağı toplantıya katılacak.

4- Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığında, Ankara'da toplanacak.

- Toplantıda, ihracattaki gelişmeler değerlendirilecek ve sektör gündemindeki konular ele alınacak.

5- General Raşid Dostum'un dönüşünün ardından Afganistan'daki gelişmeler izleniyor.

- 20 Ağustosta yapılacak devlet başkanlığı seçiminin kampanya dönemi sona eriyor.

6- İnsan Hakları İzleme Örgütü, "Irak: Cinayet, İşkence, Cinsel Yönelim ve Cinsiyet" başlıklı raporunu yayımlayacak.

7- 30 Ağustos itibariyle emekliye ayrılacak olan 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun, düzenlenecek törenle görevi Orgeneral Hasan Iğsız'a devredecek.

8- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2009 Mayıs ayı istihdam verilerini açıklayacak.

9- Hazine, 6 ay vadeli TL cinsi iskontolu bono ihalesi düzenleyecek.

10- Hacı Bektaş Vali'yi Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesinde Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde "Doğumunun 800. Yılında Hacı Bektaş Veli" konulu bilgi şöleni gerçekleştirilecek.

- Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezindeki iki salonda da 6 oturumlu panel düzenlenecek.

11- Vilayetler Hizmet Birliği Encümen toplantısı Edirne'de yapılacak.

- Toplantı kapsamında Edirne'ye gelen Ankara Valisi Kemal Önal, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Erzurum Valisi Sami Bulut, Edirne Valisi Mustafa Büyük'ü makamında ziyaret edecek.

12- Pilotaj eğitimlerini tamamlayarak bröve takmaya hak kazanan 2007-B devresi pilot teğmenlerin mezuniyet töreni, İzmir Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığında yapılacak.

- Hava Harp Okulu Havacılık ve Uzay Teknolojileri Enstitüsü 7. Dönem mezuniyet töreni, Hava Harp Okulu Komutanlığında düzenleniyor.

13- İçişleri Bakanlığı tarafından, BM Kalkınma Programı desteğiyle yürütülen, "Kurumlararası Koordinasyon ve İnsan Hakları Kurulu Toplantısı" Erzurum'da başlıyor.

14- THY'ye "TSE Kalite Yönetim Belgesi"

- TSE Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ve THY Genel Müdürü Temel Kotil, THY'ye "Kalite Yönetim Sistemleri Belgesi" verilmesi dolayısıyla İstanbul'da düzenlenecek törene katılacak.

15- Panel...Tören...

- İzmir Ticaret Odası tarafından "Deprem ve Yapı Denetimi" konulu panel düzenleniyor.

- İzmir Ticaret Borsasında, ilk ürün kuru üzüm ve kuru incir ödül töreni düzenlenecek.

16- Türkiye'de yüksek öğretim kurumlarının görünümü.

- Üniversitelerde öğrenci sayısı 2008-2009 akademik yılında bir önceki yıla göre yüzde 15,4, öğretim elemanı sayısı yüzde 1,7 arttı.

- Bir öğretim elemanına 29 öğrenci düşüyor.

- Edebiyat ve diş hekimliği fakültelerinde kızlar, veterinerlik ve mühendislik fakültelerinde erkekler çoğunlukta.

- Türkiye'deki 139 üniversiteden 28'i İstanbul'da, 12'si Ankara'da faaliyet gösteriyor.

17- Kuru üzümde rekor ihracat...

- Rekor düzeyde gerçekleşen üretimin dış pazarda iyi değerlendirilmesi ihracatta da rekor getirdi, elde edilen gelir 400 milyon doları aştı.

- Ege Kuru Meyve İhracatçıları Birliği Başkan Vekili Öz: "Rakiplerimizin pazarlarına da girmeye başladık."

18- Otomotiv ihracatında düşüş hızı yavaşlıyor.

- Sektörün ihracatında, yılın 7 aylık dönemi itibariyle, özellikle son 2 ayda, düşüş hızında yavaşlama gözlenmeye başladı.

- Geçen yılın aynı döneminde, her ay 2,5 milyar dolar ihracat rakamını zorlayan otomotiv sektörü, bu yıl aylık ihracatta 1,5 milyar doları zor buldu.

19- Turkcell Süper Lig'de Beşiktaş ile Antalyaspor, evsahibi takımın cezası nedeniyle seyircisiz oynanacak maçta, BJK İnönü Stadı'nda saat 21.00'de karşı karşıya gelecek.

20- 19 Yaş Altı (A) Genç Milli Bayan Futbol Takımı, Moldova ile 2. özel maçını Adapazarı Atatürk Stadı'nda yapacak.

21- Dünya Atletizm Şampiyonası Berlin'de sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber