Trafik ekiplerinden şekerli, çaylı uygulama

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2009 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzincan'da şehir çıkışında trafik ekiplerini gören sürücüler önce tedirgin oldu, sonra kendilerine şeker ve çay ikram edilince rahat bir nefes aldı.

Bölge Trafik ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Erzincan-Sivas ve Erzincan-Erzurum E-80 karayolu üzerinde kontrol noktaları oluşturarak seyahat eden araç sürücülerini daha dikkatli olmaları yönünde uyarıyor.

Yorgun araç sürücülerini dinlendiren Erzincan polisi, araçları durdurup sürücülere çay ikram ediyor.

Trafik kontrollerine katılan Erzincan Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü İsmail Terzi, amaçlarının ceza kesmek değil, vatandaşları bilgilendirmek olduğunu belirterek, sürücülerin ailelerine ve sevdiklerine sağlıklı bir şekilde ulaşmalarını sağlamak istediklerini vurguladı.

Terzi, Türkiye'de trafik kazalarının önemli bir yer tuttuğunu ifade ederek, "Dünya kadar yaralanmalara, sakatlanmalara ve can kaybına sebep oluyor. Bunun yanında da milyarlarca dolarlık maddi hasarlar oluşuyor. İlimizin de doğuda bulunması sebebiyle yaz aylarında gurbette bulunan vatandaşlarımız yoğun bir şekilde memleketlerine geliyorlar. Ancak İstanbul, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Mersin gibi uzak vilayetlerden gelirken uzun süreli araç kullanıyorlar. Bu da yorgun ve uykusuz kalmalarına sebep oluyor. Yaptığımız araştırmalarda ilimizde ki kazaların pek çoğunun yorgun ve uykusuz araç kullanmadan kaynaklandığı ortaya çıktı. Bu uygulamada da amacımız sürücülerimizi bir nebze olsun dinlendirmek, bir çay ikram ederek yada bir şeker vererek kan şekerlerinin çekilmesini sağlamak." diye konuştu.

Uzun süre araç kullanıldığı zaman vücudun dengesini kaybettiğini dile getiren Terzi, "Refleksleriniz yavaşlıyor ve ölümlü ya da ağır yaralamalı kazalara sebep olabiliyor. Ancak uzun süre oturmadan dolayı düşen kan şekerini bir parça şeker, çay, kahve gibi içeceklerle normale çevirebilirsiniz. Ya da bir 5-10 dakika dolandığınızda vücudunuz hareketlenecek, uykunuz dağılacaktır. Böylece memleketinize, sevdiklerinize çok daha kolay, çok daha sağlıklı bir şekilde ulaşabileceksiniz. Buradaki amacımız tamamen sürücülerimizin can güvenliğini sağlamak ve onları sağ salim sevdiklerine kavuşturabilmek." şeklinde konuştu.

Yorgun ve uykusuz yola çıkmamaları ve trafik kurallarına uygulamaları noktasında yapılan uyarılar sürücüler tarafından memnuniyetle karşılanırken, uygulamalarda emniyet kemeri olmayan sürücülere ceza kesildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber