KEY düzenlenmesinde mümkün olmayan belge isteniyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Ağustos 2009 00:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) Genel Başkanı Ayhan Çivi, KEY Hesaplarına ilişkin itirazların sonuçlanmasının bugünkü yasal düzenlemeye göre mümkün olmadığını belirtti.

Çivi yazılı açıklamasında , KEY hesaplarına ilişkin hak sahiplerinin yer aldığı listelerin Resmi Gazetede yayımlanmasının üzerinden bir yıldan fazla bir süre geçmiş olmasına rağmen ikinci listeler hala yayımlanamamıştır. 28 Temmuz 2009 tarihinden bugüne kadar yayımlanan listede yer alan 8.5 milyon hak sahibinden 5 milyon civarındaki hak sahibine bugüne kadar yaklaşık 2.5 Trilyon TL ödeme yapılmıştır. İlk listede yer almasına rağmen parasını almayan 3.5 Milyon hak sahibi ikinci listenin yayımlanmasını beklemektedir. Ancak bu listelerin ne zaman yayımlanacağı henüz açıklanmamıştır. Bu konuda herhangi bir yasal süre bulunmamaktadır, dedi.

Mevcut Yasa'ya göre itirazların adlarına daha önce konut edindirme yardımı yapıldığı hususunun her zaman düzenlenmesi mümkün olmayan nitelikteki belgelerle kanıtlanması veya bu durumun ilgili kurumların kayıtları ile anlaşılması kaydıyla kabul edileceğinin altını çizen Çivi, ilk kesintinin yapılmasını üzerinden 22 yıl geçmiştir. Yasa'ya göre hak sahiplerinin bunu kanıtlaması hukuken mümkün değildir, Yasanın ilgili maddesinin derhal değiştirilerek, çalıştığı dönemde Yasa kapsamında olduğunu belgeleyen tüm hak sahiplerine Ramazan Bayramından önce ödeme yapılmalıdır, dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber