'Hastanede oruç duyurusu' açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2009 22:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara İl Sağlık Müdürü Mustafa Aksoy, CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş'in, ?Başkentte bir hastanenin baştabip yardımcısının, hastanede oruç tutacakların isimlerinin, personel servisine bildirilmesini istediği? iddiasıyla ilgili olarak, ?Ramazan ayında oruç tutan personel olacağı düşünülerek, yemek firmasına, fazla para ödemesi yapılmamak adına sayı tespiti yapıldığını? açıkladı.

Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan personel ve hastaların yemeklerinin ihale yöntemiyle en ucuz teklifi veren firmadan birim fiyat üzerinden satın alındığını belirtti.

Hastanenin firmaya fazla ödemede bulunmamak için bir iş günü öncesinden hastaneden yatan hasta sayısı ve yemek yiyecekleri muhtemel personelin sayısının firmaya verildiğini ve daha sonra yemek yiyen kişi sayısına göre ücret ödendiğini belirten Aksoy, şunları kaydetti:

?Ramazan ayında oruç tutan personel olacağı düşünülerek, firmaya fazla para ödemesi yapılmamak adına sayı tespiti yapılmıştır. Bu uygulama yeni başlatılmış bir uygulama olmayıp, hastanemizin kuruluş yılı olan 1995 tarihinden beri yapılmaktadır.

Hastane idaresince bugüne kadar yapılmış uygulamalar devam ettirilmiştir. İdaremizin kişilerin din ve vicdan hürriyetlerine yönelik herhangi bir uygulaması söz konusu olamaz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber