Yaşını büyütüp muhtar seçildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2009 14:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

29 Mart yerel seçimlerinde köy muhtarlığına seçilen ancak yaşı küçük olduğu için mazbatasanı alamayan Özkan Aydın, mahkeme kararıyla yaşını büyütüp girdiği seçimde yeniden muhtarlığa seçildi.

Edinilen bilgelere göre, 29 Mart yerel seçimlerinde Erzurum'un Çat ilçesine bağlı 60 haneli Muratçayır köyünde muhtarlık için 2 aday yarıştı. 24 yaşındaki Özkan Aydın, seçimlerde 143 oy alarak muhtarlık görevine getirildi. Ancak rakip adayın şikayeti üzerine, yaşının küçük olduğu belirlenen Aydın'a ilçe seçim kurul mazbatasını vermeyerek seçimi iptal etti.

Çat Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak yaşını, 2 yaş büyüten Aydın yenilenen seçime girdi. Yine iki adayın yarıştığı seçimlerde Özkan Aydın 147 oyla muhtar seçildi. Seçimin ardından ilçe seçim kurulundan mazbatasını alan Aydın, daha sonra Çat Kaymakamı Hasan Balcı'yı makamında ziyaret etti.

Aydın, köyünün içme suyu, yol ve kanalizasyon sorununu çözmek için çalışacağını kaydetti. Yapılan iki seçimde de rakibine fark atmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Özkan,"24 yaşında olduğum için muhtarlık görevi yasal olarak verilmedi. Ben de yaşımı büyütüp yeniden seçime girdim ve bu seçimden de başarıyla çıktım. Köyüme ve köylüme hizmet için gece gündüz çalışacağım." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber