İtfaiyeci feryatları

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 23 Ağustos 2009 21:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Savaş Ay'ın yazısı

Dün yazdığım "itfaiye sürünüyor" yazıma çok sayıda yanıt geldi sizlerden. Pek çok itfaiye görevlisi hem teşekkür edip hem de benim gözümden kaçan sıkıntıları dertleri yazmışlar. Bunlardan bazılarını zaman içinde sizlerle de paylaşacağım. Şimdi virgülüne dokunmadan bir tanesi alıyorum az aşağıya. Okuyun değerlendirin. Yanıt hakkı doğan herkese bu köşe açıktır peşinen söyleyeyim.

İŞTE O MEKTUP

Sayın Savaş Bey. Ben 25 yıllık itfaiyeciyim. İtfaiyecilere göre asıl facia Sultanbeyli'de halı mağazasında şehit olan kardeşimizin gittiği olay değildir. Çünkü öylesi her itfaiyecinin başına gelebilir. Bazen bir koca halı bazen de beton bloklar kafamıza düşebilir. Burada dikkate almamız gereken asıl facia elektrik çarpması sonucu şehit olan Hüseyin Çekiç kardeşimizin olayıdır.

TOPLAMA ARAÇLAR

Bakın Savaş Bey, bu basit bir elektrik çarpması değil. Bu şehit kardeşimizin tamir etmeye çalıştığı 6X6 araçlar geldiği günden beri arızalı araçlardır. Bizler meslek hayatımızda elektriğe çok çarpıldık ama çok şükür bir şey olmadı. Bu 6 X 6 araçları 2007 2008 yıllarında İstanbul İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan itfaiyeye getirdi bu araçlardan dünyanın hiç bir yerinde hiç bir itfaiyesinde yok, kullanılmıyor. Bu araçlar Ali Karahan'ın uydurma, toplama araçları. Bunlar arazi aracı itfaiye aracı değil. Ali Karahan'a sorun bakalım dünyanın hangi itfaiyesinde varmış bu araçlardan? Bu araçlar geldiği günden beri arızalı. İtfaiyeciler bu araçlarla yangına gitmeye korkuyorlar ama Karahan tarafından sürülmekten korktukları için dile getiremiyorlar. Aslında itfaiye sendikası bazı zamanlar bu araçlardaki sorunu dile getirdi ama onlarda sonuç alamadı. Sendika başkanı Nihat Bey'i arayın sorun. Buradaki facia bağıra bağıra geliyorum dedi. Korkumuz bu araçlardan itfaiyede maalesef 80- 90 tane var.

FACİAYI DÜŞÜNÜN

İtfaiye çavuşlarını onbaşıları gizlice arayın sorun, bu araçlardan kim memnun? Bu araçlar Ali Karahan'ın itfaiyeye attığı en büyük kazıktır. Geldiği günden beri araçları satan firma her gün tamire geliyor her gün. Bir kaç hafta önce itfaiyeciler 'bu araçlar birisinin canını yakacak' diyorlardı. Olan Hüseyin Çekiç kardeşimize oldu. Hüseyin Çekiç'in hayatta ne babası ne amcası ne abisi nede bir kardeşi yoktur. Bir annesi bir de karısı vardı. Onlar da şimdi ortada kaldı. Garipler nasıl adalet arayacaklar şimdi?" İşte mektup bu. Soruların

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber