Yargıtay, MİT Müsteşarı için soruşturma izni istedi

Haber Giriş : 12 Ocak 2005 06:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Nuri ve Vedat Ergin kardeşlerin suç duyurusu nedeniyle MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun ve bazı MİT görevlileri hakkında soruşturma başlatmak için Başbakanlık'tan izin istedi.

Ergin kardeşler Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na, MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun, Dış Operasyonlar Daire Başkan Yardımcısı Kaşif Kozinoğlu, eski Daire Başkan Yardımcısı Yavuz Ataç ve eski MİT görevlisi Faik Meral hakkında görevlerini kötüye kullandıkları iddiası ile suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda, MİT görevlilerinin Alaattin Çakıcı ile aralarındaki husumete müdahil olduklarını iddia eden Ergin kardeşler, MİT görevlilerinin Çakıcı ile olan ilişkilerinden dolayı, kötü muameleye maruz kalmalarını sağladıklarını iddia ettiler.

Konuyla ilgili görevsizlik kararı veren Ankara Cumhuriyet Savcısı Abbas Özden, dosyayı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Yargıtay Başsavcılığı da Atasagun hakkında iddialarla ilgili ön soruşturma yapabilmek için Başbakanlık'tan izin istedi. Ancak Yargıtay Başsavcılığı'na 2 aydan bu yana herhangi bir cevap gelmediği bildirildi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber