Tavan fiyat biterse benzine 22 kuruş yeni zam geliyor!

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 25 Ağustos 2009 07:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EPDK, akaryakıtta 'tavan fiyat' uygulaması için bugün karar verecek Eğer tavan fiyat biterse, benzinin 3.5 liraya çıkacağı iddia ediliyor...

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıtta 2 aydan bu yana devam eden 'tavan fiyat' uygulamasının devam edip etmeyeceğine ilişkin karar alacak. Uygulamanın sona ermesi halinde akaryakıt fiyatlarının artacağı görüşünde olan Kurul'un, bu aşamada uygulamaya 2 ay daha devam kararı vermesi 'sürpriz' olmayacak. EPDK Başkanı Hasan Köktaş bugün, akaryakıt sektörünün önde gelen temsilcileriyle bir araya gelecek. 2 aylık uygulamanın her yönüyle masaya yatıracağı toplantıda EPDK, sektör temsilcilerini dinleyecek. 95 oktan kurşunsuz benzinin rafineri çıkış fiyatı, 2.99 TL. Fiyat, dağıtım ve bayi payıyla 3.28 TL'ye çıkıyor.

Hemen zam olur

EPDK'da, 'tavan uygulamasının bitmesi halinde kurşunsuz benzinin litre fiyatının 3.28 liradan 3.5 liraya çıkabileceği' yönünde güçlü bir görüş bulunuyor. Dağıtım şirketlerine göre daha çok etkilendiği belirtilen bayilerin, uygulamanın sona ermesinin hemen ardından artış yapmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber