Marketlerden gıdaya zamlı Ramazan ayarı!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2009 08:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ramazan'dan 15 gün önce fiyatları 'not eden' Tüketiciler Birliği, Ramazan'ın gelmesiyle zam gören ürünleri açıkladı. Birlik, 'marketlerde fiyat etiketlerinin neredeyse tamamının değiştiğini' belgeledi

Ramazan'dan 15 gün önce fiyatları 'not eden' Tüketiciler Birliği, Ramazan'la birlikte Konya'da zam gören ürünleri açıkladı. Buna göre Ramazan'da zam rekortmeni yüzde 44 ile yufka oldu.Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Şube Başkanı Mustafa Dinç, Ramazan'da zamlanan ürünleri açıklamak için, 15 gün önce bir çok ürünün fiyatlarını not ettiklerini söyledi.

UYARILARA RAĞMEN YAPTILAR

Ramazan öncesi yapılan uyarılar nedeniyle geciken zamların yavaş yavaş market raflarında yerini almaya başladığını ifade eden Dinç, 'Uyarılara rağmen bir çok ürün zamlandı" dedi. Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan hamur işleri ve börekler için hazır satılan yufkalarda tam bir keşmekeş yaşandığını anlatan Dinç, yüzde 44'lük zammın ardından kilosu 3,5 liraya yükselen yufkanın, tüketicinin iştahını kaçırdığını belirtti.

DANA ETİNE YÜZDE 10 ZAM

Dinç, "Ramazan ayından 15 gün önce kilosu 18 lira olan dana etinin kilosu, yüzde 10'luk bir zamla 20 liraya, dana kıymanın fiyatı ise yine yüzde 10 zamla 15 liradan 17 liraya yükseldi" dedi. Zam gören ürünler arasında yüzde 10'luk bir artışla yumurtanın ve yüzde 5'lik artışla şekerin de yer aldığını dile getiren Dinç, şekere gelen zammın bayram şekerindeki fiyat artışının da habercisi olduğunu vurguladı. Dinç, 'Geçen yıla göre Acve hurması yüzde 20, Medine hurması ise yüzde 10 zamlandı. Bağdat, İran, Tunus ve Cezayir'den gelen hurma fiyatlarında ise değişiklik yaşanmadı' dedi.

Değişmeyen etiket kalmadı

Dinç, marketlerde Ramazan nedeniyle fiyat etiketlerinin neredeyse tamamının değiştiğini dile getirerek, 'Küçük oranlı fiyat artışları tüketicinin gözünden kaçmaktadır. Özellikle orucun etkisiyle iş çıkışı ve iftar öncesi yapılan alışverişlerde tüketici açlık hissiyle çoğu zaman fiyatları kontrol etmeden sepetini doldurmaktadır. Bu dönemde raflarda yer alan ürünler son kullanım tarihi yaklaşmış ya da geçmiş ürünler olabilmekte veya sepetiniz her zamankinden daha pahalıya dolabilmektedir'dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber