?Polis copu kör etti' iddiası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 25 Ağustos 2009 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde bir klima fabrikasında işçi olarak çalışan 35 yaşındaki Günay Candan, bir gurupla kagasına müdahale eden polisin copla vurması sonucu sağ gözünün kör olduğunu iddia etti. Candan, savcılığa giderek kavgaya müdahale eden 2 kişilik polis ekibi hakında suç duyurusunda bulundu.

4 Ağustos günü alkol aldıktan sonra Nusratiye Mahallesi'nde oturan arkadaşını ziyarete giden Günay Candan, iddiaya göre alkolün de etkisiyle yolda karşılaştığı bir grup ile tartıştı. Tartışma kavgaya dönüşünce çevredekiler polise haber verdi. Polisin kavgayı ayırdığı sırada Günay Candan başına ve sağ gözüne cop darbesi aldı. Diğer gruptakiler ise kaçtı. Yüzü kanlar içinde kalan Candan Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kavgayı ayıran polislerin copla vurması sonucu kör olduğunu iddia eden Günay Candan şunları anlattı:

?Bir gün devlet hastanesinde gözümden tedavi gördüm. Burada ?Basit bir müdehale ile iyileşemez. Vizyon kaybı mevcut olduğu için görme kusuru ve organ fonksiyon kaybı vardır' raporu verildi ve Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildim. Hemen beni ameliyata aldılar. 5 saat süren bir ameliyatın ardından bana, ?gözde küçülme ve yoğun sulanma olduğu için göz kaybı olasılığının yüksek olduğu bildirildi. Doktorlar ayrıca, darbe alan gözümün görme ihtimalinin çok düşük olduğunu söylediler. Tedavim devam ediyor. Bu olayla ilgili Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek, olay günü görevlendirilen ekip hakkında suç duyurusunda bulundum. Türk adaletine güveniyorum.?

Olayın savcılığa intikal ettiğini belirten polis yetkilileri ise, ?Bu bir iddiadır. Savcılığa bir şikayet var. Olay günü kavgaya müdahele eden ekip belirlendi ve ifadesi alınacak? dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber