Üniversitelere 3 belge için uyarı!

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2009 12:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitelere kayıt sürecinde ikametgah, sabıka kaydı ve nüfus cüzdanı fotokopisi belgelerini isteyen okullara teftiş uyarısı gönderlecek.

Çalışma Bakanı Ömer Dinçer, üniversite kayıtlarında sabıka kaydı, nüfus cüzdanı fotokopisi ve ikametgah ilmuhabiri isteyenlere teftiş gönderecekleri uyarısında bulundu.

Bürokrasinin azaltılması için birçok işlemde kaldırılan sabıka kaydı, nüfus cüzdanı fotokopisi ve ikametgah ilmuhabirinin istenmeye devam etmesi Çalışma Bakanı Ömer Dinçer'in tepkisine neden oldu.

Üniversitelerdeki kayıtlarda üç belgenin istenmemesi için Yükseköğretim Kurumu'nun (YÖK) genelge yayımladığını hatırlatan Dinçer, bu belgeler istenmeden üniversitelere kayıt yapıldığını belirtti.

Dinçer, "Hala nüfus cüzdan sureti, ikametgah ilmuhaberi ve sabıka kaydı isteyen varsa teftiş göndereceğiz. Kredi ve Yurtlar Kurumu (Yurtkur) istiyorsa oraya da göndereceğim." dedi.

Bakan Dinçer, mesleki yeterlilik standartlarıyla ilgili yaptığı basın toplantısında, gazetecilerin sorularını cevapladı. 'Bürokrasinin kaldırılması adına bazı belgeler kaldırılsa da hala istenmeye devam ediyor.' sorusuna Dinçer, "Üniversite kayıtlarını kastediyorsanız ben bunu tahmin etmiştim. Çünkü bütün üniversitelerin sitelerinde belgelerin istendiği yazıyordu." cevabını verdi.

Bunun üzerine kayıtlar başlamadan YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan ile görüştüğüne dikkat çeken Dinçer, bürokrasinin kaldırılması adına YÖK'ün genelge yayımladığını belirtti. Bu genelgeye göre sabıka kaydı, ikametgah ve nüfus cüzdanı fotokopisi istenmeyeceğini dile getiren Dinçer, yaşanan sıkıntının üniversitelerin geçiş sürecine hazır olmamasından kaynaklandığını ifade etti.

Dinçer, buna rağmen üniversitelerin bu üç belgeyi istemeden kayıt yaptığını kaydederek, "Hala nüfus cüzdan sureti, ikametgah ilmuhaberi ve sabıka kaydı isteyen varsa teftiş göndereceğiz. Yurtkur ise oraya göndereceğim." uyarısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber