Bayan Doktorun ilginç koleksiyonu

Haber Giriş : 12 Ocak 2005 10:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son günlerde doktorların ilginç koleksiyonları gündemde. Geçtiğimiz günlerde daha ilginç bir kolleksiyon da bir operatör doktordan gelmişti. Bu kolleksiyonları görünce ister istemez akla hasta yakınları geliyor. Böyle bir koleksiyonu hasta yakınlarının yapabilmesi de imkansız, yapmak istemesi de. Fakat bu koleksiyon ne kadar dikkatsiz olduğumuzu ve yaşamı ne kadar az ciddiye aldığımızı gözler önüne seriyor.Kolleksiyonda neler mi var? Koleksiyonda hastalarının iç organlarına saplanmış iğne, çatal iğne, boncuk ve paranın yanısıra hastalarının çeşitli organlardan çıkardığı taşlara kadar daha pek çok ilginç madde yer alıyor.

İşte şimdi de yeni yaşamların başlangıcında görev alan ve bu aracı görevle insanlara mutluluk veren minnettarlık uyandıran bir uzmanlık alanı ve bu uzmanlardan birinin ilginç kolesiyonu.

Erzincan Devlet Hastanesi'nde kadın doğum uzmanı olarak görev yapan Dr. Gülcan Albayrak, doğum yaptırdığı bebeklerin ailelerinin kendisine hediye ettiği patik, oyuncak bebek ve fotoğrafları muayenehanesindeki bir panoda sergiliyor.

Minik patiklerin çoğunlukta olduğu hediye koleksiyonuna özel bir önem verdiğini ifade eden Dr. Gülcan Albayrak, hastalarının kendisine "patikli doktor" dediğini söyledi. Yaklaşık 2 yıldan bu yana yaptırdığı doğumlar sonunda kendisine verilen hediyeleri biriktirdiğini ve muayenehanesinde sergilediğini anlatan Dr. Gülcan Albayrak, doğum yaptırdığı bebeklerin 1.5-2 yaşına geldiklerinde veya 1-2 aylık olduklarında anneleriyle kendisini ziyarete geldiğini belirterek, "Ben de bu ziyarette onların bir çift patiğine el koyuyorum. Bunlar benim için çok değerli. Hepsi birer anı, bebişlerimden hepsi birer parça benim için" diye konuştu.

Dr. Albayarak, Erzincan'a gelmeden önce yaklaşık bin 500 doğum yaptırdığını, 5 yıldan bu yana da Erzincan'da görev yaptığını belirterek, neredeyse bir ilçe nüfusu kadar doğum yaptırdığını dile getirdi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber