Havalar nasıl olacak?

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 27 Ağustos 2009 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de önümüzdeki günlerde de önemli bir yağış olmayacak, sıcaklıklarda değişiklik yok. Eylül ayının ilk günlerinde de hava koşulalarında fazla bir değişiklik beklenmiyor.

- Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle: İstanbul 5-6 gün daha bol güneşli, poyraz yine sert esiyor, sıcaklık bugün 30 derece. Ankara, İzmir ve Bursa güneşli, İzmir'de rüzgar yine sert, sıcaklık Ankara'da 30, Adana'da 36 derece.

Marmara'da pazar gününe kadar güneş bolca görülecek, sıcaklıklar 29-33 derece arasında. bölgenin hakim rüzgarı olan poyraz, gündüzleri sert esmeyi sürdürecek. Akşamlar serin geçiyor, sıcaklık gece Balıkseir'de 15, Sakarya'da 17 derece.

İç Anadolu da haftanın geri kalan günlerini güneşli geçirecek, fazla iniş çıkış göstermeyen sıcaklık, önümüzdeki salı günü biraz artabilir. Bugün Eskişehir 29, Sivas 26 derece.

Ege önümüzdeki günlerde hep güneşli, rüzgar Foça ve Çeşme'den Bodrum'a kadar tatil beldelerinde günlerdir sert esiyor, ancak hafta sonu rüzgarın hızında azalma olacak, o nedenle hafta sonu hissedilen sıcaklık 35-36 dereceyi bulabilir. Bugün gölgede Bodrum 32, Denizli 34 derece.

Akdeniz güneşli, Alanya, Anamur ve Mersin bölgenin en nemli yerleri. İç kesimlerde ise rüzgar yine kuzeyden kuru eseceğinden orman yanğını riskine dikkat edilmeli. Cumartesi günü Hatay bulutlanacak. Güneydoğu'da sıcaklık biraz düşüyor ama yine Gaziantep'te 35, Diyarbakır'da 37 derece olacak.

Doğu Anadolu'da sıcaklık 2-3 derece azaldı, bölgede bugünlerde bulutlar sıklıkla görülüyor, Bingöl, Kars, Ağrı, Van boyunce bugün ara ara yağmur görülecek.

Karadeniz yağışsız günler geçirecek, ayın sonuna kadar bölgenin hemen hemen tamamı güneşli olacak ve sıcaklık yarın 2-3 derece daha artıyor, Bolu 28, Samsun 26, Trabzon 25 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber