Toplu görüşmeler uzlaşmazlıkla sonuçlandı

Toplu görüşmelerin 7. turunda (28/8/2009), mali konularda konuşulmaya devam ediliyordu. 26 Ağustos 2009 tarihinde yapılan görüşmelerde, 22 maddelik sosyal haklarda prensipte anlaşmaya varılmıştı. Ancak mali haklar konusunda hükümet kanadı istenen iyileştirmeyi yapmadı. Yüzde 2+2 teklifi sadece 2,5+2,5'a çıkarıldı. Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın, daha önceki toplu görüşmelere katılan bakanların aksine, kesin tavır göstermesi sonucunda, görüşmeler uzlaşmazlıkla sonuçlandı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Ağustos 2009 23:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hem Memur Sen hem de Kamu Sen heyeti 28 Ağustos 2009 tarihi itibariyle yaptıkları açıklamada, hükümet kanadının önerdiği zam oranına imza atmayacaklarını belirtmiş ve görüşmelerin uzlaşmazlıkla sonuçlandığını belirtmişlerdir.

Bu süreçten sonra her iki konfederasyon da Uzlaştırma Kuruluna gidecektir. Ancak bu kurulun kararlarının bir bağlayıcılığı bulunmamaktadır. Bu nedenle Uzlaştırma Kurulu süreci, sadece formalite olan bir sürecin tamamlanması adına yapılmaktadır.

Özetle;

1- 2010 yılında kamu personeline uygulanacak olan zam miktarı hükümetin insiyatifine kalmıştır. Bu oran da muhtemelen, Başbakan Erdoğan'ın işçilere verilenin aynısı verilsin sözü gereğince 2,5+2,5 olacaktır.

2- Denge tazminatı konusunda ise bir iyileştirme olması beklenmiyor. Sadece varolan miktarların uygulanmasına devam edilecektir.

3- 22 maddelik sosyal haklar içinde yer alan, "çocuk yardımında 2 çocuk sınırlamasının kaldırılması" konusundaki insiyatif hükümet kanadında kalmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber