İlanı verilmeden işe girmiş!

Kaynak : Cumhuriyet
Haber Giriş : 30 Ağustos 2009 20:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Gazi Üniversitesi Rektörlüğü'nün temmuzda verdiği ilanla ?tarif ettiği? ve 13 yıldır kapalı olan yüksekokul kadrosuna alınmak istenen Fatih Sarıoğlu, haziranda bir projede üniversitenin öğretim üyesi gibi çalışmaya başlamış. Sarıoğlu yarın yardımcı doçentlik için yabancı dil sınavına girecek.

FATMA KOŞAR

Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi yönetim kurulu üyeleri ve Eğitim-Sen'in yakından takip ettiği kadrolaşma girişiminde ilginç gelişmeler ortaya çıktı. 13 yıldır faal olmayan Maliye Meslek Yüksekokulu'na yardımcı doçent olarak alınmak istenen Fatih Sarıoğlu'nun kendini üniversitede öğretim üyesi olarak tanıttığı ve iş aldığı belirlendi.

Gazi Üniversitesi Rektörlüğü, 13 yıldır kapalı olan okula temmuzda yardımcı doçent almak üzere ilan verdi. İlanda Sarıoğlu'nun kişisel niteliklerine uygun özellikler belirtildi. Sarıoğlu, ilan üzerine başvuran tek aday oldu. Dekan Prof. Dr. Kadir Arıcı, Sarıoğlu'nu kadroya alacak jüri seçiminde fakülte yönetim kurulu üyelerine baskı yaptı. Üyeler, ?ısmarlama jüriye? oy vermedi. Üyelerin baskıya boyun eğmemesiyle, objektif olarak belirlenen jüri, yarın Sarıoğlu'na yabancı dil sınavı yapacak.

Bu gelişmeler yaşanırken Sarıoğlu'nun, henüz ilan verilmeden önce, haziranda zaten üniversitenin öğretim üyesi gibi çalıştığı belirlendi. Devlet Planlama Teşkilatı tarafından desteklenen Yerel Yönetimler İçin Eğitim Malzemesi Geliştirme Projesi (YEREP) kapsamında Malatya ve Erzurum'da çalışmalara katılan Sarıoğlu, yerel basına yansıyan haberlerde, 4 kişilik uzman heyet arasında ve Gazi Üniversitesi öğretim üyesi olarak anıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber