Müdür ile memurun aynı emekli maaşı ve ikramiyesini alması adil değil!

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Ağustos 2009 00:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki yazı "Haber Gönder" ile memurlar.net'e iletilmiş olup, içeriği uygun bulunarak yayıma alınmıştır.

Bizler 657 sayılı kanuna göre GİH sınıfında 1/4 kademesinde yüksek okul mezunu olarak müdür ünvanı ile görev yapmaktayız. Maliye unvanlı personeli olarak yer değiştirme yönetmelik hükümlerine tabi olup, belirli bölgelerde yönetmelikçe belirlenen süreler kadar hizmet eder, sonra başka bir bölgedeki il'e tayin ediliriz.

Sizlerin vasıtasıyla derdimizi anlatmak istiyoruz.

Bizler bildiğiniz gibi ek gösterge görevimiz 2200'dür. Yüksek okul mezunu memurun da ek göstergesi 2200'dür. Dolayısıyla emekli olduğumuzda il il gezen ve bunun bedelini maddi manevi olarak çeken bizimle aynı yerde yer degiştirmeden hizmetini tamamlayarak emekli olan memur aynı ikramiye ve aynı maaşı alacaktır. Burada bizim nerde kaldı amirlık yaptığımız?

Ayrıca il il dolaşmanın bedelini ağır bir şekilde ödeyen memurla aynı maaş ve ikramiye almasını soruyorum sizce hakkaniyet ölçüsü varmi ?

Bir diğer husus da aynı Maliye Bakanlığı taşra teşkilatında görev yapan diğer müdürler (milli emlak müdürü, muhasebe müdürü, saymanlık müdürü) gibi aynı görevde yükselme yönetmelik ve Maliye bakanlığı personelinin yer değiştirme yönetmelik hükümlerine beraber tabidirler. Diğer müdürlerin ek göstergesi 3000 olarak uygulanmakta olup aynı yönetmelik hükümlerine tabi olan PERSONEL MÜDÜRLERİNİN ise ek göstergesi 2200 dir. Bu eşitsizlik bir türlü giderilmemiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber