Havalar nasıl olacak?

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 31 Ağustos 2009 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eylül ayıyla birlikte Türkiye'nin batısında yağmurlar başlayacak. Salı ve Perşembe günleri boyunca batı ve iç kesimler soğuyacak, başta Marmara ve Batı Karadeniz'de sağanak yağmur bekleniyor.

- Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle: İstanbul'da parçalı bulutlar akşam artabilir. Yarın ise yağmur geliyor, sıcaklıkta 25 dereceye doğru azalış olacak. Ankara ve İzmir de Çarşamba günü hızla serinleyecek. Bursa yarından itibaren yağmurlu ve serin, Adana'da sıcaklık hafta boyu yüksek olacak.

Marmara'ya sonbahar geliyor. Bugün Trakya'dan başlayarak bulutlar artacak. Gribal enfeksiyon riskine dikkat: yarın hava soğuyor ve yağmur geliyor. Perşembeye kadar da aralıklı olarak devam edecek.

İç Anadolu'da gökyüzü bugünlerde Eskişehir-Konya çevresinde bulutlanıyor. Diğer kentler güneşli, sıcaklık Sivas 28'ta derece. Çarşamba günü yağmur bu bölgeyi de etkileyebilir.

Ege'nin kıyılarında kuvvetlenen rüzgar, yarın iç kesimlerde de sert esecek. Kuzey Ege yarın bulutlanıyor, sıcaklık düşecek. Çarşamba günü ise bölgede en serin gün olacak, Kütahya veiiç kesimlerde yağış görülebilir.

Akdeniz bölgesi açık, lodosla nem Antalya merkezde yüzde 60, Anamur'da yüzde 70'i buluyor. Bulutlar bu hafta sıklaşsa da sıcaklık yüksek değerini koruyacak. Güneydoğu ise Çarşambadan itibaren daha da ısınacak.

Doğu Anadolu az bulutlu iken, Kars, Erzurum, Ağrı, Van arasında yağmur sürüyor. Çarşambadan itibaren hava daha açık, sıcaklık ise daha da yüksek olacak.

Karadeniz'in batısı yarından itibaren yağışlı ve serin havanın etkisine girecek, Çarşamba günü Bolu'da sıcaklık 20 dereceye kadar inerken, Doğu Karadeniz bu serinlemeden etkilenmeyecek ve sıcaklık daha da yükselecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber