Birinci Ergenekon davasına yarın devam edilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2009 18:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılara ilişkin dava ile birleştirilen birinci ?Ergenekon? davasının görülmesine yarın devam edilecek.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen davanın duruşmasında, tutuksuz sanık Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun avukatı Metin Çetinbaş savunma yaptı.

Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, Çetinbaş'ın savunmasına ara vererek duruşmayı yarın saat 09.30'a erteledi.

Bu arada, üçüncü ?Ergenekon? davasının tutuklu sanıklarından Levent Göktaş, aynı koğuşta kaldığı bugün görülen davanın tutuklu sanıklarından Hayrettin Ertekin aracılığıyla 3 sayfalık yazılı bir basın açıklaması gönderdi.

Göktaş açıklamasında, Beşiktaş Adliyesi'nde savcı Zekeriya Öz tarafından ek ifadesinin alındığını belirterek, üçüncü ?Ergenekon? iddianamesinin ek klasörlerinde yer alan ek ifadesini incelediğinde, savcılıkta yapılan ifade alma işlemindeki gibi kendisine bizzat sorulan sorular ve verdiği cevaplardan çok farklı olduğunu ve çarpıtılıp değiştirildiğini tespit ettiğini savundu.

Açıklamasında ?Ergenekon'un korkunç bir örgüt olduğunu fark ettim? ifadesinin kendi ifade tarzı olmadığını belirten Göktaş, yine bu ifadesinde Özel Kuvvetler Komutanlığının adının hiç geçmediğini, irticai faaliyette bulunduğu belirtilen kamu görevlileri dokümanı adı altında bir konudan da sorgulamada söz edilmediğini ileri sürdü.

Yine ek ifadesinde suç konusu 51 numaralı DVD hakkında hiçbir soru sorulmadığını ve hiçbir cevap da verilmediğini açıklamasında ifade eden Göktaş, ?Ben görevden alındıktan 15 gün sonra çuval olayı oldu ben bu olayın olabileceğini... söylemiştim? sözünün de kendisine ait olmadığını, 25 yıllık bir subay ve hukukçu kimliği ile böyle bir cümleyi telafuz etmeyeceğini, kendisini tanıyan tüm Silahlı Kuvvetler mensuplarının bildiğini kaydetti.


Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılara ilişkin dava ile birleştirilen birinci ''Ergenekon'' davasının 108. duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen duruşmaya, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin ve Osman Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 23 tutuklu sanık katıldı. Duruşmada, tutuksuz sanıklar Güler Kömürcü Öztürk, Aykut Mete Şükre ve Süleyman Esen de hazır bulundu.

Duruşmada, Danıştay üyelerine saldırı davasının sanıklarına İstanbul Barosu'ndan atanan avukatlar Oğuz Kayıran, Ramazan Zeybek ve Burhanettin Aktürk de katıldı.

Duruşma, tutuksuz sanık Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun avukatı Metin Çetinbaş'ın savunmasını yapmasıyla devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber