O ses kayıtları Meclis gündeminde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2009 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DTP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, Çukurca'da 6 askerin şehit olması olayıyla ilgili komutanlara ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarını, TBMM gündemine getirdi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Geylani, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 27 Mayıs 2009 tarihinde yola döşenen mayının patlaması sonucu 6 askerin şehit olduğunu hatırlattı.

Askeri yetkililer tarafından, terör örgütünün yola döşediği mayının uzaktan patlatılması üzerine olayın gerçekleştiğinin açıklandığını ileri süren Geylani, olayla ilgili Hakkari Tümen Komutanı ve Çukurca Tugay Komutanları arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarının internette yayınlandığını iddia etti.

Bakanlığın internetteki ses kayıtlarıyla ilgili bilgisinin olup olmadığını öğrenmek isteyen Geylani, önergesinde, şu sorulara yer verdi:

''Yüksek rütbeli komutanlar arasında geçen ses kayıtları resmi olarak incelenip hakkında işlem yapıldı mı?

6 Askerin yaşamına mal olan olayda kullanılan patlayıcı, ne tür bir patlayıcıdır? Şayet ses kaydında geçtiği gibi mayınsa, ne tür bir mayındır?

Bugüne kadar askeri birlikler tarafından döşenen mayınların patlaması söz konusu olmuş mudur? Şayet böyle bir olay ya da olaylar meydana gelmişse, hayatını kaybeden kaç asker var?''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber