Havalar nasıl olacak?

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 01 Eylül 2009 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye'nin güneyinde sıcak hava etkisini sürdürüyor ama kuzeyine bugün serin hava indi ve yağmur getirdi. Ancak Cuma günü ve hafta sonu serinleme olan bölgelerde sıcaklıklar yeniden ortalama değerine çıkacak.

- Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle: İstanbul'da uzun aradan sonra yağmur etkili. Bugün yağmur ve sert rüzgarla hava serinledi, sıcaklık en fazla 20 derece hissediliyor. Ankara da bulutlandı, akşam yağmur var, sıcaklık 27 derece. İzmir'de iki gün rüzgar kuvvetli, hissedilen sıcaklık 28 derece, gökyüzü ise açık. Adanada az bulutlu 35 derece.

Marmaralılar bugünlerde dikkatli giyinmeli, sıcaklık 24 dereceye kadar iniyor, rüzgar sert, dışarıda hisedilen sıcaklık 20 derece. Kocaeli, Sakarya ve Bursa boyunca gökgürültülü ve yer yer kuvvetli yağmur var. Yarın da hava serin, Perşembeden itibaren ise yeniden ısınacak.

İç Anadolu'da sıcaklık 3-4 derece düşüyor, Karadeniz'deki yağışdan dolayı, bölgenin kuzeyinde kalan kentlerde hava bulutlandı, Eskieşihir'de hafif yağmur olabilir. Yarın hava daha serin.

Kuvvetlenecek rüzgar Ege'de de sıcaklığı 2-3 derece düşerdü, Çeşme-Bodrum boyunca açıklarda iki gün fırtına da olacak. Bölgenin güneyi açıkken, Kütahya'da yağmur olasılığı var.

Akdeniz ve Güneydoğu'da ise sıcaklık değişmiyor, hatta biraz daha yükselecek. gökyüzü açık, bugün Antalya 36, Gaziantep 35 derece.

Doğu Anadolu'da da hava koşulları değişmiyor, Kars, Ağrı, Van-Hakkari arasında yine aralıklı yağmur olacak. Malatya ve Elazığ ise az bulutlu.

Karadeniz soğuma ve yağıştan en fazla etkilenecek bölge. Öğleye doğru Bolu-Kastamonu boyunca gökgürültülü sağanak yağmur başlayacak. Kastamonu, Samsun, Sinop'ta yaşayanlar dikkat: yarın yağmur kuvvetli yağacak, sıcaklık Batı ve Orta Karadeniz boyunca 20 dereceye kadar inecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber