240 soru önergesiyle rekortmen vekil

Haber Giriş : 13 Ocak 2005 10:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DYP'nin Meclis'teki 4 isminden biri olan Iğdır Milletvekili Prof. Dursun Akdemir, bu dönem verdiği 240 soru önergesiyle ilginç bir rekora imza attı.

Önergelerine her gün yenisini ekleyen Akdemir, 11 Ocak 2005 itibarıyla 161'i yazılı, 79'u sözlü olmak üzere toplam 240 soru önergesi verdi. ?Önerge makinesi' sıfatıyla tanınan Akdemir, önergelerde binin üzerinde soru sordu. ?Haftada beş gün Meclis açık. Her gün üç önerge verecek şekilde kendimi şartlandırdım, şu ana kadar fazlasıyla yaptım.? diyen genel cerrahi profesörü Akdemir'in 15 de kanun teklifi var: ?Muhalefette olduğumuz için kanun teklifi vermemiz pek sonuç doğurmuyor. O yüzden 15'te kaldım.?

ZAMAN'ın sorularını cevaplayan Akdemir, ?Ameliyat yaparken ameliyatın, milletvekilliği yaparken siyasetin ve muhalefetin hakkını vermek lazım.? diyor. Don vuran kayısılardan kamyonculara, asgari geçim standardından sokak çocuklarına, fosilleşmiş ormandan Başbakan Erdoğan'ın, ?Biz birtakım güçlerin değil halkın hükümetiyiz.? açıklamasına kadar gündemdeki her konuda önerge veren Akdemir, alanına girmeyen konularda nasıl önerge hazırladığını şöyle açıklıyor: ?Üniversitelerde, kamuda ilgili konularda arkadaşlarım var, onlardan rica ediyorum. Alanında uzman kişilerle tanışıyorum. Böylece yeni arkadaşlık ve dostluklarım da oluşuyor. DYP'nin Ar-Ge'sinden de faydalanıyorum.?

Akdemir'in, soru önergeleri Meclis çatısı altında ilginç anıların yaşanmasına da sebep olmuş. Enerji Bakanı Hilmi Güler'in cevaplaması istemiyle, Iğdır'da 44 yıldır yapılamayan Ünlendi Barajı ile ilgili verdiği soru önergesine Bakan'ın kürsüden cevabı, ?Biz önceliği büyük kısmı tamamlanmış barajlara veriyoruz. Onlar tamamlanınca oralardan kazandığımız gelirle Ünlendi ve diğer barajları da yapacağız.? şeklinde olmuş. Akdemir; ?Sayın Güler şaka mı yaptı, yoksa ciddi miydi hâlâ anlayamadım. Boş bir anında yakalasam soracağım. Bir 44 yıl daha mı bekleyeceğiz acaba?? diyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber