KPSS10 birinci açıkta kalacak

Kaynak : Cumhuriyet
Haber Giriş : 02 Eylül 2009 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KPSS BİRİNCİSİ NAZIM ÖZTUNALI KONTENJAN AÇILMADIĞI İÇİN AÇIKTA KALDI

243 bin kişiyi geçti, MEB'ye takıldı

ALİCAN ULUDAĞ

ANKARA - ODTÜ Fizik Öğretmenliği bölümü mezunu Nazım Öztunalı, 2009 Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) eğitim bilimleri dalında ?Türkiye birincisi? olmasına karşın, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından fizik öğretmenliği için bu yıl kontenjan ayrılmaması nedeniyle açıkta kalacak. Bu duruma isyan eden Nazım Öztunalı, ?Din kültürü öğretmeni dahi 452 tane alınıyorken bir tane fizik öğretmeni almamaları çok enteresan ? dedi.

MEB, önceki gün 10 bini sözleşmeli, 5 bini kadrolu toplam 15 bin öğretmen kadrosuna yapacağı atamalar için başvuruların başladığını açıkladı. 2009 KPSSP10 puan türünde 243 bin 569 aday arasından 99 bin 627 puan alarak Türkiye 1.'si olan Nazım Öztunalı ise MEB tarafından açıklanan ?2009-2 Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Kılavuzu?nu incelediğinde büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Kılavuzda kontenjan ayrılan 46 alan arasında ?fizik öğretmenliği? yer almıyordu.

Buna karşın söz konusu listede ?din kültürü ve ahlak bilgisi?ne 452, ?İHL meslek dersleri?ne 64 ve ?İHL meslek dersleri Arapça? alanına ise 21 kontenjan ayrılması dikkat çekti.

Nazım Öztunalı, şunları söyledi:

?Zaten sınav başlı başına saçma bir sınavdı. Ben fizik öğretmeni olacağım ancak bana tarih, coğrafya sordular. Tamam onları da yaptım. Türkiye birincisi oldum. Ona rağmen herhangi bir kazancım olmadı. Zaten artık devletten umudumu da kestim. Gidip özel sektörde iş bakacağım.?

?BİLİME İHTİYAÇ YOK'

Baba Hüseyin Öztunalı tepkisini, ?Türkiye'nin hali bu. Türkiye'de bilime ihtiyaç yok? şeklinde belirtirken emekli öğretmen anne Zehra Öztunalı da ?Milli Eğitim Bakanı'na bu gençlerin halini bir sorun? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber