Havalar nasıl olacak?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Eylül 2009 09:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde (Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Muş ve Van) aralıklı olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların; öğle saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz (Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt) ile Ordu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak, batı bölgelerimizde 1 ila 3 derece artacak. Güney bölgelerde mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmeye devam edecek.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile zamanla güneydoğu bölgelerimizde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey ve Kıyı Ege'de kuvvetli olarak esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz (Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt) ile Ordu çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Sel, su baskını, heyalan vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir.

DENİZLERDE HAVA

Güney Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Doğu Karadeniz'de kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar: Batı Karadeniz'de; kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5, Doğu Karadeniz'de; batı ve kuzeybatıdan, doğusu güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Kuzeydoğudan 2 ila 4, akşam yer yer 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m Görüş: İyi

EGE Az bulutlu ve açık, Rüzgar: Kuzey Ege'de; kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5, Orta Ege'de; kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6, Güney Ege'de; 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,0m, güneyinde 3,0m Görüş: İyi.

AKDENİZ Az bulutlu ve açık, zamanla Doğu Akdeniz'in doğusu parçalı bulutlu, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m Görüş: İyi.

VAN GÖLÜParçalı bulutlu, sabah saatlerinde aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m Görüş: İyi, yağış anında orta.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber