Kazazedeler ?güvenceyi' bilmiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2009 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trafik kazaları mağdurlarına 150 bin TL'ye kadar ödeme yapabilen ?Güvence Hesabı?ndan vatandaşlar haberdar değil

Trafik kazalarında meydana gelen yaralanma, sakat kalma ve ölüm gibi hallerde mağdur vatandaşların zararını karşılamak için kurulan ve mağdurlara 150 bin TL'ye kadar ödeme yapabilen ?Güvence Hesabı?ndan vatandaşlar haberdar değil...

Güvence Hesabı Müdürü Abdülkadir Küçük, ülkedeki 14 milyon araçtan yaklaşık 4 milyonunun trafik sigortası olmadığını belirterek şöyle konuştu:

?Kazalarda yaralanma, sakat kalma ve ölüm olaylarında mağdur olanlar, gerekli evrakı, uğramış oldukları zararları gösteren belgeleri gönderdiğinde 150 bin TL'ye kadar ödeme yapıyoruz. Esas olan zararın zarar veren tarafından karşılanmasıdır. Zarar veren zararı karşılayamayacak durumda ise veya zarar veren araç bilinmiyor ise zarar nasıl karşılanacak? İşte burada Güvence Hesabı devreye giriyor. Zarar veren aracın sigortasının olmaması veya tespit edilememesi halinde veya aracın çalıntı olması hallerinde meydana gelen bedeni zararları Güvence Hesabı'ndan talep etmek mümkündür. Güvence Hesabı bu zararları trafik poliçesinde olduğu gibi ölümlerde ölenin desteğinden yoksun kalanlara maksimum 150 bin TL veya sakat kalması halinde yine 150 bin TL sakatlık tazminatı veya yaralanmalar halinde 150 bin TL tedavi giderleri ödemektedir.?

Güvence Hesabı Müdürü Abdülkadir Küçük, bu hesaptan son 5 yılda yaklaşık 15 bin dosya için 80 milyon TL ödeme yapıldığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber