Görme engelli çalışan önce inşaata sürüldü, sonra kovuldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2009 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yenice İlçe Belediyesi'nde santral operatörü olarak iki yıl önce işe alınan görme engelli, yerel seçimlerin ardından önce şantiyeye atandı, daha sonra verimsiz olduğu gerekçesiyle sözleşmesi feshedildi.

2007'de Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda aldığı puan doğrultusunda engelli kadrosunda işe başlayan yüzde 80 görme engelli, bir çocuk babası 33 yaşındaki Yusuf Onur, santral operatörü olarak görevlendirildi. Mevcut Belediye Başkanı Mustafa Akay'ın yerine 29 Mart'taki yerel seçimlerde AKP'li Zeki Çaylı'nın göreve seçilmesinden bir süre sonra Onur, Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı şantiyeye atandı. Görme engeline rağmen yaklaşık dört ay inşaat işlerinde, parke taşı döşemede ve mezarlık temizliklerinde görevlendirildiği öne sürülen Onur'un, daha sonra verimsiz olduğu gerekçesiyle iş akdi feshedildi. Onur'a verilen tebliğde, ?Yapılan izlenimler ve çalışma arkadaşlarınızdan alınan bilgiler doğrultusunda yetersizliğiniz nedeniyle ortalama olarak benzer iş görenlerden daha az verimli çalışmanız, belediyemizin iş huzurunu ve çalışma azmini bozduğunuzdan iş akdiniz bütün tazminatlar yatırılarak feshedilmiştir? denildi.

Yusuf Onur, geçmiş belediye yönetiminde işe alınmasından dolayı yeni seçilen belediye başkanının kendisine siyasi davrandığını, istifa etmesi için de baskı uyguladığını iddia etti. Görme engeline ve ağır işlerde çalışamayacağını gösteren raporuna rağmen şantiyede görevlendirildiğini ifade eden Onur, şöyle konuştu: ?Şantiye işlerini yapmakta zorlandım. Ayağıma taş düşmesi sonucu bir seferinde yaralandım. Vazgeçmediğim için son çare olarak Başkan Çaylı beni işten çıkardı. Bundan sonra ne yapacağımı bilmiyorum. Okula giden görme engelli çocuğum var. Sendika gerekli yasal süreci başlatacak.?

Başkan: Amcası CHP'li

Belediye Başkanı Çaylı ise göreve geldiğinde Onur'un santralde çalıştığını, gerçekleştirdikleri düzenleme sonucu başka birime atandığını söyledi. Onur'un ağır işlerde çalışamayacağına yönelik raporu bulunduğunu bildiğini belirten Çaylı, şöyle konuştu: ?Onu uygun şekilde ustaların yanında tuğla taşıma, el arabasıyla kum getirme ve harç yapma gibi tehlikeli olmayan işlerde çalıştırdık. Onur'un amcası önceki dönem CHP Meclis üyesiydi. Bana yerel gazetelerde hakarete varan yazılar yazdırdılar. Hakkımda bu kadar aleni bir tavır ortaya çıkmışken artık daha fazla mesai paylaşamayacağımız kanaatine vardık. Verimsiz işçiydi, yerine başka engelli alacağız.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber