Ramazan'da gündüz uykusu çok faydalı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2009 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ramazan ayında 16 saate yakın oruçlu kalan insanlar, uzun yaz günlerinde iftarı beklerden sıcak ve uykusuzluk nedeniyle parklarda uyku molası veriyor.

Kayseri'de uzun yaz günlerinde çalışırken dinlenme fırsatı bulanlar Hunat Camii bahçesi, Mimar Sinan ve Alparslan parkları gibi yeşil alanları tercih ederek yeşillikler üzerin temiz havayla birlikte uykuya dalıyor.

Açık havadaki uyku molası zaman zaman ilginç görüntüler oluşturuyor.

Uzmanlar, Ramazan boyunca, vücudun su ve elektrolit kaybını önlemek bakımından sağlıklı kişilerin de oruç tutarken gündüz en az iki saat uyuması gerektiğini kaydediyor.

Kayseri Sağlık İl Müdürü Dr. Kadir Çetinkara, ağustos sıcakları ile uzun günlerin birleşimi nedeniyle oruç tutacak kişilerin bu yıl daha dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Vücudun sıvı ve tuz kaybı nedeniyle sağlıklı kişilerde bile tansiyon, kalp ritminde bozukluk, baygınlık ve kan şekerinde düşme gibi sorunlar ortaya çıkabildiğini ifade eden Çetinkara, bunun için uyumanın çok önemli olduğunu dile getirdi.

Çetinkara, "Bu sene, açlık süresinin 15 saat olması ve sıcaklar, vücutta su ve tuz kaybına neden olacaktır. Gündüz iki saatlik uyku, uzun süreli açlıktan metabolizmanın daha az etkilenmesine yardımcı olacağı gibi kalbe de çok iyi gelecektir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber