Rize'de polise dayak suçlaması

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 05 Eylül 2009 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

RİZE'de dur ikazına uymadığı için polis tarafından dövüldüğünü iddia eden İsmail Topal, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Müftü Mahallesi'nde otopark işleten emekli memur 53 yaşındaki İsmail Topal, Cumhuriyet Caddesi üzerinde Mobese kamerası önünde eline Türk bayrağı alarak basın açıklaması yaptı. Dur ikazına uymadığı için polis tarafından dövüldüğünü ileri süren Topal, olayın 2 Ağustos akşamı meydana geldiğini belirterek, ?Polisler beni durdurmak istedi. Ben de camı açarak, ?500 metre ileride iş yerim var. Orada duracağım. Burada trafiği tehlikeye düşürmeyelim. Gelin orada görüşelim' dedim. Oraya gittiğimde 7-8 polis memuru beni arabadan aşağıya indirerek darp etmeye başladı. Kafama ayaklarıyla bastılar. Çıkan arbedede arabamın camı kırıldı. Daha sonra beni karakola götürdüler. Üzerimdeki bulundurma ruhsatlı silahıma da el koydular. İfademi alıp bana 3 bin 500 lira trafik cezası kesip gönderdiler. Ben ne suç işledim de beni darp ettiler? Vücudumun her yerinde morluklar oluştu. Beni darp eden polislerden savcılığa başvurarak şikayetçi oldum? dedi.

DAYAK YOK

Alkollü araç kullanmaktan dolayı bu yıl Şubat ayında ehliyetine el konularak 600 Lira para cezası kesilen Topal'ın olayın meydana geldiği 2 Ağustos tarihinde ise yine ehliyetsiz ve alkollü araç kullanmaktan dolayı 3 bin 400 lira para cezası kesilerek savcılığa sevk edildiği, ayrıca bulundurma ruhsatlı silahını üzerinde taşıdığı belirtildi. Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, olayla ilgili, Topal'ın başvurusu üzerine inceleme başlattıklarını ancak Mobese kameralarına yansıyan bir dayak olayının söz konusu olmadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber