2011 Universiade Koordinatörlüğüne atama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2009 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum'da düzenlenecek 2011 Dünya Üniversiteler Kış Spor Oyunları (Erzurum 2011 Universiade) Genel Koordinatörlüğüne Bekir Korkmaz atandı.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nden (GSGM) yapılan yazılı açıklamaya göre, Korkmaz, başta spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak olmak üzere Uluslararası Spor Organizasyonları'ndan sorumlu Başkoordinatör Mehmet Atalay ile Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül'e kendisini bu göreve getirdikleri için teşekkür etti.

Erzurum 2011 Dünya Üniversiteler Kış Spor Oyunları'nın, Türkiye'nin vizyon organizasyonlarından birisi olduğunu belirten Korkmaz, şöyle dedi:

''Şu anda Erzurum'da hummalı bir tesis yapımı devam ediyor. Her şey zamanında yetişecek. Bunlardan daha da önemlisi valilik, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, üniversite, Sanayi ve Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, sivil toplum örgütleri ve Erzurum halkı, tek yumruk oldu. Herkes, 'bu organizasyondan yüzümüzün akıyla nasıl çıkarız' diyerek müthiş bir dayanışma içine girdi. Bundan sonra zorlu, ama kutsal bir süreç başlıyor. Bize güvenenleri mahcup etmeyeceğiz.''

-BEKİR KORKMAZ KİMDİR?-

Erzurum'da doğan 1966 yılında Bekir Korkmaz, ilk, orta ve lise tahsilini aynı şehirde yaptı. Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde tamamlayan Korkmaz, daha sonra Maliye Bakanlığı, Başbakanlık ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde üst düzey görevlerde bulundu.

Bekir Korkmaz, evli ve üç kız çocuğu babası.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber