Emniyet, çeteyle ilişkili müdürü ihraç etti

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 06 Eylül 2009 09:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ankara ve İstanbul'daki fuhuş çeteleriyle ilişkili emniyet müdürleri ihraç edildi. İstanbul'da fuhuş yaptırılan yabancı uyruklu kadınların işlerini kolaylaştırdığı öne sürülen Emniyet Müdürü Nihat Kuyubaşı, Emniyet Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla meslekten atıldı.

Ankara'da polisin fuhuş şebekesine dönük soruşturmasına adı karışan H.M.D. hakkındaki soruşturmayı yürüten müfettişler de ihraç talep etti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nce geçen yıl fuhuş çetesine dönük operasyonda mahkemeye sevk edilen 11 kişiden Emniyet Müdürü Nihat Kuyubaşı ile birlikte Emniyet Amiri Şener Şen'in de aralarında olduğu 7 kişi tutuklanmıştı. İstanbul Emniyeti Disiplin Şube Müdürlüğü Emniyet Müdürü Kuyubaşı'nın, fuhuş yaptırdığı yabancı uyruklu ve pasaportsuz kadınların uygulamalardan kolaylıkla geçmesini sağladığı, kadınların fuhuş yapmalarına aracılık ettiği belirlendi. Kuyubaşı'nın teknik takibe takılan telefon görüşmelerinin içeriği meslektaşlarının bile yüzünü kızartmıştı. Kuyubaşı hakkında polis başmüfettişlerinin yürüttüğü soruşturma tamamlandı. Emniyet Yüksek Disiplin Kurulu da müfettişlerin ihraç talebini yerinde buldu. Nihat Kuyubaşı, Yüksek Disiplin Kurulu kararı polislik mesleğinden atıldı.

Ankara Emniyeti Asayiş Şubesi'nce bir fuhuş şebekesine dönük soruşturmada teknik takibe düşen 2. sınıf emniyet müdürü H.M.D. için yürütülen soruşturma da tamamlandı. Müfettişler H.M.D. için de ihraç talep etti. Emniyet müdürünün durumu önümüzdeki günlerde Yüksek Disiplin Kurulu'nda görüşülecek. Ankara'da bir polisin hayat kadınını dövmesiyle başlatılan operasyonda, emniyet müdürü H.M.D.'nin fuhuş çetesine liderlik yaptığı öne sürülmüştü. Örgüt yöneticisi olarak yargılanan Emniyet müdürü H. M. D.'nin Başkent'te bazı gece kulüplerini sevk ve idare ettiği iddia edilmiş bir anlaşmazlık üzerine adamlarına, 'Kafalarına sıkın, kan gölüne çevirin' talimatı verdiği ileri sürülmüştü.

SEDAT GÜNEÇ ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber