SHÇEK, mahkeme kararına uymuyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Eylül 2009 08:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seyranbağları Huzurevi'nde 9 yıl süreyle sigortasız olarak çalıştırılan Türkan Gezer'in tazminat davasını Yargıtay onadı, ancak SHÇEK 1568 lirayı ödemedi. Gezer bu duruma isyan ediyor

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağlı Seyranbağları Huzurevi'nde yaşlı bakıcısı olarak 1998'de çalışmaya başlayan Türkan Gezer, bel fıtığı olduğu, randımanlı çalışamayacağı ve artık işe yaramayacağı gerekçesiyle 2006'da işten çıkarıldı. 9 yıl sigortasız olarak çalıştırılan Gezer'in kazandığı alacak davasını Yargıtay da onadı, ancak SHÇEK 1568 TL'lik borcu ödememek için icraya itiraz etti.

Toplam 11 bin TL

Gezer'in avukatı Emrah Cengiz, Milliyet'e yaptığı açıklamada, davanın Ankara 3. İş Mahkemesi'nde kabul edildiğini ve Yargıtay'ın 2008 sonunda SHÇEK'in 1568 TL ödemesi kararını onadığını bildirdi.

Paranın ödenmemesi üzerine SHÇEK hakkında icra işlemi başlatan Cengiz, ?SHÇEK ise parayı ödemeyeceklerini, kurum mallarının haczedilemeyeceğini ve kurumun taşınır ya da taşınmaz gayrimenkulü bulunmadığını belirterek icra müdürlüğüne itiraz ederken, icra müdürlüğü personelini de mahkemeye şikâyet etti? dedi.

İcra hâkimliğinin, itirazı reddederken yeni bilirkişi ücreti ve yargılama giderlerini de kurumun ödemesine karar verdiğini aktaran Cengiz, ?Biz de yeniden iş mahkemesine başvurarak ilk yargılamada karar altına alınarak onanan ?fazlaya ilişkin haklarla' birlikte toplam 11 bin TL'nin ödenmesini, kurumdan yüzde 40'lık ?icra inkâr faizi' alınmasını talep ettik? diye konuştu.

Dava sonrasında SHÇEK'in, 2007'de müvekkili konumundaki kişilerin işçi statüsünde olmadığı ve ücretlerinin bakımını yaptıkları kişilerce ödeneceğine ilişkin bir yönetmelik yayımladığını belirten Cengiz, şöyle devam etti:

?Bu yüksek bir para değil, zaten miktar önemli değil. Ama SHÇEK, biz icra muhtırası gönderdiğimiz halde parayı ödememek için her şeyi yapıyor. Biz yokmuşuz gibi davranıyor. Bir hukuk devletinde, hele ki SHÇEK gibi sosyal görevi olan bir kurumun böyle bir davranış içine girmesi tam bir skandaldır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber