Üniversite'de kayıt sırasında istenen 120 TL tepki çekiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2009 09:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Uludağ Üniversitesi'nde (UÜ) kayıt sırasında 'dosya ve kimlik kartı bedeli' adı altında 120 TL istenmesine öğrenciler tepki gösteriyor.

Resmi internet sitesinden sadece bir kimlik kartı için 30 TL talep eden üniversite yönetimi ise uygulamayı savunuyor.

Bir yıllık çalışmanın ardından üniversiteyi kazanan öğrencileri bugünlerde kayıt telaşı sardı. Anadolu'nun dört bir yanından Bursa'ya gelen öğrenciler kayıtlarını yaptırmak için UÜ'nün yolunu tutuyor. 'Kayıt payı bedeli'ne ek olarak üniversite yönetiminin 90 TL dosya, 30 TL kimlik kartı ücreti istemesi öğrencilerin tepkilerine sebep oluyor.

Öğrenciler, "Bir dosya ve kart için 120 TL talep ediliyor. İnternet sitesinden de bunun mecbur olduğu, yatırılması gerektiği vurgulanıyor. Merak ediyoruz bir kimlik kartı 30 TL nasıl olabiliyor?" şeklinde tepkilerini dile getirdi.

Öte yandan UÜ yetkilileri, 120 TL'nin öğrenci için 4 yıl yapılacak kırtasiye masrafları için alındığını belirterek uygulamayı savundu.

Yetkililer, "Öğrencilerin kırtasiye masrafları için bu para talep ediliyor. Bu sene öğrenciye gönderilen dosyaların bir kopyası da oluşturuldu. Çünkü bazı öğrencilerimizin 'dosyam bana ulaşmadı' şikâyetleri sonucu bu uygulama yapıldı. Talep edilen para yapılan masraflar içindir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber