2005 yılı sonuna kadar tüm okulların internete kavuşacak

Haber Giriş : 14 Ocak 2005 06:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Avrupa Birliği'nden (AB) müzakere tarihi alınması sonrasında AB'ye ülke Türkiye büyükelçilerine eğitim alanında yapılan çalışmalarla ilgili olarak bilgi verdi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Başkent Öğretmenevi'nde Türkiye'nin eğitimdeki son durumuyla ilgili olarak 'Türkiye ve AB İlişkilerinde Yeni Bir Dönem" isimli bir resepsiyon verdi.

Resepsiyona AB'ye üye 25 ülke büyükelçisinden AB Büyükelçisi Hans Kretschmer, Yunanistan Büyükelçisi Micheal Cristides, İngiltere Büyükelçisi Peter Westmacot, Avusturya Büyükelçisi Dr. Marius Callıgaris, Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Eva Filipi, Estonya Büyükelçisi Mart Volmer, İtalya Büyükelçisi Corla Marsıli, Litvanya Büyükelçisi Vytoutos Nauduzas, Portekiz Büyükelçisi Lemas Godinho, Slovakya Cumhuriyeti Büyükelçisi Victor Baver ve Slovanya Büyükelçisi Andrej Groselli'nin yanı sıra elçiliklerin eğitim ve kültür ataşeleri ve Türk bürokrasisinde AB ile ilgili çalışmalarda bulunan bürokratlar katıldı.

Çelik, verilen resepsiyonda büyükelçilerle tek tek ilgilenerek, görüş alışverişinde bulundu. Çelik, gecede yaptığı konuşmada, eğitimde 2 yılda yapılan çalışmalar konusunda bilgi verdi. Eğitimde reform niteliği taşıyan 1967'den beri uygulanmakta olan müfredat değişikliğini gerçekleştirdiklerini belirten Çelik, yeni müfredatın üretime, insan haklarına, demokrasiye uygun, öğrenci merkezli, ezberi ortadan kaldıran bir yaklaşımla hazırlandığını söyledi. Okulların mimari yapısından fiziki şartlarına kadar, nitelikli öğretmen yetiştirilmesi ve bu yönde öğretmenliğin niteliğini artırıcı kariyer sistemini hayata geçirdiklerini anlatan Çelik, büyükelçilere Türkiye'de okul dışında kalan 120 bin kız çocuğun okul içine alarak eğitime kazandırdıkları iletti.

Çelik, eğitimde bilişim sektörüne önem vererek, 84 bin bilgisayarı okullara gönderdiklerini, 2005 yılı sonuna kadar bilgisayarsız okul kalmayacağını ve ayrıca öğretmenlerin bilişim alanında eğitimi konusunda 'Microsoft' ve 'Intell' firmaları ile çalıştıklarını aktardı.

Okulları bilgisayara kavuşturduklarını kaydeden Çelik, bu çalışmaların yanı sıra 19 bin okula ADSL internet bağlantısı yaptıklarını yine 2005 yılı sonuna kadar tüm okulların internete kavuşturulacağını ifade etti. Eğitim alanında yapılan tüm çalışmalarda AB ülkelerinde yapılan çalışmalardan faydalandıklarını kaydeden Çelik, "Başarılı ve güzel çalışmalar konusunda AB ülkelerinin tecrübelerinden bundan sonrada faydalanmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber