Marmara'yı yağmur vurdu: 8 ölü / video

Haber Giriş : 08 Eylül 2009 14:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Marmara Bölgesi güne selle başladı. Sağanak yağmurun ardından aniden bastıran sel trafiği alt üst etti. Selimpaşa, Çatalca, Silivri ve Saray'ın büyük bölümü sular altında kaldı. En büyük dram ise sele kapılan bir hayvan çiftliğinde yaşandı. Sular tüm aileyi yok etti. E-5 ve TEM uzun süre trafiğe kapandı. Mahsur kalanlar ancak askeri helikopterlerle kurtarıldı. Şu ana kadar 8 kişi hayatını kaybetti. Onlarca kişi de kayıp...

İstanbul Selimpaşa'da aşırı yağış nedeniyle E-5 karayolu trafiğe kapandı. Onlarca otomobil sular altında kalırken Belediye yardım çağrısı yaptı. Bölgede sular altında kalan araçlarda kurtarma operasyonu yapılıyor.

Kıyıkent'te sular altında kalan evlerde mahsur kalan vatandaşlar itfaiye botlarıyla kurtarılıyor.

Marmara ve Trakya sağanak yağışa teslim oldu. Tekirdağ'ın Saray İlçesi'nde sel suları altında kalan çiftlik evindeki kayıp 5 kişilik aileden birinin cesedine ulaşıldı. Yağış nedeniyle TEM otoyolu Edirne önünde ulaşıma kapandı.

TEM ve E-5 ancak öğleden sonra trafiğe açılabildi.

5 KİŞİNİN CESEDİNE ULAŞILDI

Tekirdağ'ın Saray İlçesi'nde kuvvetli sağanak yağış su baskınlarına ve hasara neden oldu. İlçeye bağlı bir çok köyde evler ve çiftlikler sular altında kaldı. Güngörmez köyü mevkinde bulunan ve sular altında kalan bir hayvan çiftliğinde kaybolan 7 kayıp kişiden 5'nin cesedine ulaşıldı.

6 yaşındaki Afra Çakar'ın cesedi böyle taşındı

Saray'daki kayıp 7 kişiden 4'ünün cesedi bulundu. Cesedi bulunanların 6 yaşındaki Afra Çakır ve Mustafa -Fatma Bilgin çiftinin olduğu öğrenildi..

Kayıp Büşra Çakır'ın da cesedine ulaşıldı. Selde hayatını kaybedenlerin sayısı 5 oldu.. Çakır ailesinden 2 kişiyi arama çalışmaları sürüyor

İKİ KÖY, ÇOK SAYIDA EV SULAR ALTINDA

Saray İlçesi'ne bağlı Bahçeköy ve Güngörmez köylerinin yakınından geçen Kambursöğüt Deresi, aşırı yağışlar nedeniyle gece 03.30 sıralarında taştı. Taşkın, iki köydeki çok sayıda evi sular altında bıraktı. Bazı ağıllarda bulunan büyükbaş hayvanlar telef oldu.

TEM OTOYOLU EDİRNE İSTİKAMETİNDE ULAŞIMA KAPANDI

Aşırı yağış nedeniyle TEM otoyolu Edirne yönünde ulaşıma kapandı. Bir süre kapanan yolda araçlar mahsur kaldı.

İSTANBUL'DA ÇOK SAYIDA EVİ SU BASTI

Dün akşam saatlerinden itibaren kentte etkisini artıran ve gece boyunca da devam eden sağanak yağış, Silivri, Çatalca, Küçükçekmece, Avcılar, Kartal, Pendik ve Tuzla'da etkili oldu.

Silivri ve Çatalca'da su baskını nedeniyle evlerinde mahsur kalan vatandaşlar, itfaiye ekiplerince çıkarıldı. Ev ve iş yerlerine dolan sular ise itfaiye ve İSKİ ekiplerince tahliye ediliyor.

Bu arada, Çatalca Devlet Hastanesi'nin polikliniklerini de su bastığı, itfaiye ve orman bölge müdürlüğü ekiplerince suyun tahliye edilmeye çalışıldığı belirtildi.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, ?Bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz, ancak baş edemiyoruz. Çevre ilçelerden yardım istedik. Değişik noktalarda kurtarma çalışmaları sürüyor? dedi.

PENDİK'TE 5 KATLI BİNAYA YILDIRIM DÜŞTÜ

Bu arada, Pendik'te 5 katlı bir binanın çatı katına yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı.

Yangın, olay yerine gelen itfaiye görevlilerince diğer katlara sıçramadan söndürüldü.

ŞİDDETLİ POYRAZ NEDENİYLE ADA SEFERLERİ İPTAL

Kuzey Ege Denizi'nde etkili olan fırtına, Gökçeada-Kabatepe ile Bozcaada-Geyikli hattındaki arabavapur seferlerini olumsuz etkiledi. Saatteki hamle hızı zaman zaman 70 kilometreyi aşan poyraz nedeniyle, ilk olarak sabah 07.00'de Gökçeada'dan Kabetepe'ye yapılması gereken sefer iptal edildi. Geyikli'den ise sabah 07.30'da Bozcaada'ya ulaşan araba vapurunun ardından, 10.00'daki sefer hava muhalefeti nedeniyle ertelendi.


Hürriyet Video'larını izlemek için Flash 7 veya daha yüksek eklenti yüklenmeniz gerekmektedir. Yüklemek için tıklayınız!!!

Yüzlerce araç sele kapılıp denize sürüklendi

- İstanbul'da etkili olan şiddetli yağışla birlikte Selimpaşa'da yüzlerce araç sel sularına kapılarak denize sürüklendi. Selimpaşa sahilinde araç pazarını andıran görüntüler yaşanırken, balık adamlar kayıp çift ve 1 yaşındaki bebeği arıyor.

Şiddetli yağışlar, Selimpaşa'da ortalığı adeta savaş alanına çevirdi. Sağanak yağışla birlikte Selimpaşa E-5 Karayolu'nun hemen kenarında bulunan Erseven Sitesi sular altında kaldı. Site ve çevresinde bulunan yüzlerce araç ise, sel sularına kapılarak Marmara Denizi'ne sürüklendi. Selimpaşa sahilinde denizin üzerinde yüzen yaklaşık 300 araç ilginç bir görüntü oluşturdu.

Sahile inen görgü şahitleri, araçlardan birinde aile olduğunu ifade etti. Vatandaşların söylemleri üzerine bölgeye sevk edilen balık adamlar, çift ile 1 yaşındaki bebeklerini bulmak için çalışma başlattı.

Öte yandan, çok sayıda binanın giriş ve bodrum katı sular altında kaldı. Aralarında bebek ve yaşlıların da bulunduğu mahsur kalanlar, kepçelerle kurtarıldı. Kurtarılan vatandaşlar, güvenli bölgelere gönderildi.

AA - Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber