Üniversite fareleri yakalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2009 11:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Döner Sermaye Bakım İşletme Müdürlüğünden, farklı tarihlerde 7 ayrı hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri belirlenen 3 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, üniversitede haziran ayında gerçekleşen ve 2 bilgisayarla 4 el telsizinin çalınması olayının ardından, Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Ekipler, çalınan bilgisayarların Yüreğir ilçesi Gültepe Mahallesindeki bir internet kafeye satılmak istendiği bilgisine ulaştı. İşletme sahibinin bilgisayarları almadığı öğrenilirken, ekipler kişileri tespit amacıyla kafenin güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Yapılan incelemede, hırsızlık olayını gerçekleştirdiği belirlenen Muhittin T. (55) ile F.K. (15) ve C.S. (15) tespit edilirken, bu kişilerin Sofulu beldesindeki evlerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda Döner Sermaye Bakım İşletme Müdürlüğünden farklı tarihlerde yapılan 7 ayrı hırsızlık olayında çalınan bilgisayar, el telsizleri ve diğer elektronik malzemelerle bazı eşyalar da ele geçirildi. Eşyalar arasında üniversite öğretim üyelerinin isimlerinin yazılı olduğu pirinç levhalarla, yine üniversitede üretilen şaraplar dikkati çekti.

Zanlılar ifadelerinin ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber