İzmir'de tren teşkil memurları açlık grevi başlattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2009 11:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alsancak Garı'nda görevli 11 tren teşkil memuru, bilgileri dışında bölge içi nakilleri yapıldığı gerekçesiyle açlık grevi başlattı.

Basmane Garı'nda çocuklarıyla birlikte toplanan memurlar ve Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) İzmir Şubesi üyeleri ellerindeki pankartlarla nakilleri protesto etti.

BTS İzmir Şube Başkanı Bülent Çuhadar, TCDD yönetiminin atama, nakiller, lojman tahsisleri ve birçok konuda unvan, hizmet, sicil, öğrenim gibi kriterleri göz ardı ettiğini, bu konularda siyasi aidiyet veya daha başka referansların belirleyici olduğunu öne sürdü.

?Haksız ve hukuksuz uygulamaların? amir ve yöneticilerin takdir yetkisi ile izah edilemeye çalışıldığını öne süren Çuhadar, ?bunun en son örneği İzmir'de yaşandı. Alsancak Garı'nda görevli 11 tren teşkil memurunun kendi bilgileri dışında, bölge içi nakilleri yapılmış ve nakil işlemlerinden, kendilerine tebliğ edilmek istendiğinde bilgileri olmuştur. Eylemlerimizle TCDD yöneticilerini İzmir'deki sürgünleri durdurmaya çağırıyoruz? diye konuştu.

Çuhadar, sendika yöneticilerinin memurlar ile 2 günlük açlık grevi başlattığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber